Naslovna Dogadjaj Dom zdravlja u Inđiji dobio putničko vozilo

Dom zdravlja u Inđiji dobio putničko vozilo

PODELI
Foto: dnevnik

INĐIJA: Javno preduzeće za distribuciju gasa „Ingas” ustupilo je na korišćenje putničko vozilo marke „škoda fabia” Domu zdravlja u Inđiji, što znači obnovu njihovog voznog parka koji mesečno prelazi nekoliko hiljada kilometara.

Ovo vozilo namenjeno je za prevoz pacijenta sa teritorije opštine Inđija.

Predsednik opštine Vladimir Gak kaže da odluka nadležnih i direktora „Ingasa” Milana Končarevića da pokloni vozilo Domu zdravlja, pokazuje timsko nastupanje i ponašanje u opštem interesu.

  • Funkcionišemo svi kao jedan, nemamo podeljene feude kao što je bilo pre tri godine – rekao je Gak. -U svakom poslu radimo koordinirano, nebitno je ko se nalazi na čelu nekog preduzeća, jer je sve to buyet građana Inđije i svi služimo jednom cilju, a to je da se na viši nivo podigne kvalitet života i zdravstvene zaštite.

Predsednik opštine Inđija najavljuje kupovinu još dva saniteta i putničkih vozila koja su neophodna Domu zdravlja kako bi bio opremljen za sve situacije. JP „Ingas” je u svom buyetu za ovu godinu planirao nabavku vozila za svoje preduzeće, međutim odlučeno je da je vozilo više potrebno zdravstvenoj ustanovi.

Direktor JP „Ingas” Milan Končarević kaže da je Dom zdravlja ustanova od naročitog značaja za građane Inđije, te da mora biti u potpunosti opremljena i sposobna za rad.

Ustanova na „lečenju”


Iz inđijske opštine kažu da je Dom zdravlja bio „rak rana” lokalne društvene zajednice zbog duga koji je zatekla nova lokalna samouprava. Zatečeni dug prelazio je 300 miliona dinara, bile su tu višemilionske tužbe, a medicinskom osoblju više godina nisu isplaćeni putni troškovi. U ustanovi su bili loši uslovi rada, ruiniran vozni park, a radilo se uz stalne pretnje blokade računa.

Današnja situacija je daleko bolja i svakim danom poboljšavaju se sve oblasti funkcionisanja inđijske zdravstvene ustanove, kažu iz lokalne samouprave.

  • Medicinsko osoblje će sa novim vozilom u što kraćem vremenu stići do pacijenata, što će svakako značiti svim građanima Inđije – kaže Končarević.

Direktor Doma zdravlja Inđija dr Jovo Komazec ističe da je brzina, pouzdanost i pravovremeno reagovanje Doma zdravlja od ključnog značaja, naročito u teškim situacijama za pacijente.

  • Novo vozilo koristiće patronažna služba, služba kućnog lečenja, za prevoz pacijenata na dijalizu u Staru Pazovu, ali i druge aktivnosti koje se budu javljale – kaže direktor Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here