Naslovna Dogadjaj Donacija „Pinkijevoj” školi „Eaton electric”-a

Donacija „Pinkijevoj” školi „Eaton electric”-a

PODELI
Foto: ilustracija

Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava u saradnji sa firmom EATON ELECTRIC d.o.o u Sremskoj Mitrovici i ove godine nastavlja akciju za donaciju sredstava obrazovnim ustanovama društveno odgovornih firmi na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

U OŠ „Boško Palkovljević Pinki” potpisan je Ugovor o donaciji elektromaterijala odnosno donaciji automatskih osigurača i sklopki, što predstavljaju proizvode ove firme. Ovo je nastavak saradnje sa firmom koja je prepoznala da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost i u skladu sa planom i dogovorom između „EATON ELECTRIC”-a, direktora škola i Gradske uprave za obrazovanje, zamena topljivih osigurača automatskim.

Po rečima Svetlane Milovanović, zamenice gradonačelnika: ,,Ova donacija nije prvi put da ova kompanija donira i da pomažu škole i predškolske ustanove, nadam se da nije ni poslednji, zaista su se pokazali kao prava društveno odgovorna firma. Sad je u pitanju Osnovna škola ,,Boško Palkovljević Pinki” i što mi je drago što se ne tiče ova donacija samo matične škole, nego i područnih odeljenja i to škole u Grgurevcima i u Šuljmu. Nadam se da ćemo nastaviti ovako dobru saradnju, ova donacija nam je izuzetno vredna zato što je u pitanju bezbednost samog objekta naravno i dece, i zaposlenih koji se nalaze u njoj i ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Draganu Tadiću i firmi „EATON ELECTRIC” na velikoj pomoći’’.

Po rečima izvršnog direktora „EATON ELECTRIC”-a Dragana Tadića: „Eaton electric” je kompanija koja je svojim aktivnim angažovanjem u zajednici postala prepoznata kao društveno odgovorna firma koja brine o dobrobiti svojih zaposlenih i svojih sugrađana.

„Iton kao društveno odgovorna firma ovo radi već duži niz godina. Naš plan je da zaokružimo priču da sve škole i sve predškolske ustanove u Sremskoj Mitrovici dobiju donaciju naših proizvoda, a to su osigurači i Fidove sklopke. Ti proizvodi u suštini sprečavaju bilo kakvu nesreću i spasavaju ljudske živote. Donacija traje već sedam godina, mi ovo radimo u saradnji sa lokalnom samoupravom gde u saradnji sa njima određujemo koja škola, koji kvartal dobija donaciju. Naša kompanija trenutno ima oko 800 zaposlenih radnika u Sremskoj Mitrovici, 98% proizvodnje izvozimo, tako da sve ide u Evropsku uniju ili neke druge zemlje, samo mali deo ostaje na teritoriji Srbije. Mi proizvodimo automatske osigurače ili neke varijacije tih osigurača”.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje „Iton” čini svake godine u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta života svih građana u opštini Sremska Mitrovica. U dogovoru sa Upravom za obrazovanje i planom koji je napravljen, zamenjuju sve stare, topljive osigurače novim i bezbednijim koji se proizvode u pogonu u Sremskoj Mitrovici, u svim školama i vrtićima u gradu i područnim odeljenjima.

Igor Došen, direktor OŠ „B.P. Pinki” zahvalio se na donaciji: ,,Pre svega bih da se zahvalim Kompaniji „Iton” i Gradskoj upravi za obrazovanje na pomoći u vezi donacije, a koliko je to važno za školu govori sam podatak da je električna instalacija u ovoj školi i izdvojenim odeljenjima datira iz 1959. godine. Sasvim sigurno da će ova donacija doprineti boljem kvalitetu nastave i rada u školi i povećaće bezbednost zaposlenih i učenika samim tim i svih sredstava koji se koriste u nastavi, pre svega računari, štampači, projektori i tako dalje.”

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here