Naslovna Dogadjaj Donacije i podrška osetljivim grupama

Donacije i podrška osetljivim grupama

PODELI
Foto: rtv

Crveni krst u Sremskoj Mitrovici, Rumi, Vršcu i Plandištu, kao i dve organizacije iz Šida – Centar za razvoj Srema i Šidski ekološko humanitarni centar, dobili su podršku u računarskoj i zaštitnoj opremi, saopštio je danas program Nemačke razvojne pomoći.

Podrška obuhvata 20 laptopova, tableta i monitora, 10 štampača, skenera i projektora i 50 manjih uređaja kao što su mobilni telefoni, kamere i zvučnici, a pored računarske opreme, tu je i više od 4.000 artikala zaštitne opreme i 65 beskontaktnih toplomera.

Već više od godinu dana organizacije civilnog društva nalaze načine da podrže osetljive društvene grupe, i pored otežanog ličnog kontakta i ograničenog kretanja korisnika.

One usluge socijalne zaštite koje se mogu pružiti putem telefona ili interneta, kao što su info linije, dobile su pojačanje u vidu novih uređaja koji obezbeđuju dostupnost i kontinuitet nege.

Tamo gde je fizički kontakt neophodan, zaštitna oprema će doprineti bezbednosti socijalnih radnika i radnica dok brinu o korisnicima.

Pandemija je preusmerila mnoge aktivnosti na internet i tu je računarska i IT oprema od velikog značaja. Tamo gde to nije moguće, GIZ ostaje posvećen podršci socijalnim radnicima i volonterima koji brinu o onima kojima je to najpotrebnije, izjavila je Iva Vučićević iz GIZ.

Podršku u vidu računarske i zaštitne opreme obezbedio je projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe” putem posebne mere koja podržava osetljive grupe tokom pandemije kovid-19, a koju sprovodi GIZ, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here