Naslovna Srem Ruma Donacije Opštinskom udruženju penzionera Ruma

Donacije Opštinskom udruženju penzionera Ruma

PODELI

“Penzioneri su ljudi koji su ceo svoj radni vek uložili u izgradnju našeg društva i mi im sada moramo pružiti podršku da taj deo svog života u penziji provedu na što bolji, kvalitetniji način, a to ćemo učiniti pomažući i rad Udruženja”, poručio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić prilikom današnje posete Opštinskom udruženju penzionera Ruma.

Predsednik Mančić je obišao renovirane prostorije Kluba penzionera, koje su članovi Udruženja volonterski uređivali sedmicama unazad.

“Ovo vreme koje obeležava korona, gde su objekti zatvoreni, rumski penzioneri su iskoristili da urede prostor u kome se većina njih okuplja svakodnevno. Ovde je zborno mesto druženja, zabave i razonode za mnoge sugrađane. Skoro sve radove su sami odradili volonterski, tako da sam fasciniran njihovom energijom. Stoga smo rešili da im i mi kao lokalna samouprava pomognemo jednom simboličnom donacijom. Novoizabrani predsednik Udruženja Damjančuk nam je rekao da im je potreban novi televizor, jer je stari često u kvaru, pa smo ima tako danas uručili novi televizor, veće dijagonale ekrana”, izjavio je predsednik Mančić, podsetivši da Opština Ruma već godinama finansira rad Opštinskog udruženja penzionera.

U vidu donacija podršku penzionerima dala su i dva javna preduzeća JP “Gas-Ruma” i JP “Vodovod”. Dva javna preduzaća su takođe uslišila molbe Udruženja pa je tako donirano ono najpotrebnije, oprema za rasvetu sale i trakaste zavese za prozore.

Predsednik Opštinskog udruženja penzionera Ruma, Svetislav Damjančuk se zahvalio na donacijama i na poseti predsedniku Mančiću, naglasivši da je rad Udruženja usmeren ka tri cilja: proširenje baze članova, proširenje mesnih odbora i sređivanje Kluba penzionera.

Udruženje penzionera u Rumi nudi svojim članovima brojne pogodnosti, a u proteklih mesec dana napravljeni su ugovori sa 20 privatnih subjekata koji će omogućiti popuste za članove Udruženja.

“Krenuli smo od onog najneophodnijeg – zdravstvenih usluga. Naši članovi imaju popuste za biohemijske laboratorije, stomatološke ordinacije, poliklinike, zatim smo sklopili ugovore i sa maloprodajama, mesnicama, cvećarama i mnogim drugim preduzetnicima koji su prepoznali tu našu aktivnost i sada imamo preko 20 ugovora, na osnovu kojih naši članovi ostvaruju povoljnosti. Povoljnost se ogleda u sniženju cena od 10 do 20 odsto i mogućnosti odloženog plaćanja”, kazao je Damjančuk naglasivši da je vreme epidemije Opštinsko udruženje iskoristilo vrlo kvalitetno uloživši napore da vrati stari sjaj Klubu penzionera.

“Ovaj klub je bio prepoznatljiv po igrankama koje su se održavale dugi niz godina, međutim, kako je krenula korona klub je bio zapostavljen i zapušten, tako da smo prvo uradili parket, hoblovali, izlakirali parket, okrečili i sada ćemo zahvaljujući donatorstvu svu elektriku rešiti, trakaste zavese i prelazimo napolje, krečenje i farbanje. Verujem da će uskoro ove mere da se prekinu i tada ćemo moći da radimo sve ono što treba, socijalno-humanitarni rad i poboljšanje kvaliteta života svih naših članova”, istakao je Damjančuk.

Pored redovnih aktivnosti poput nabavke ogreva (drva i ugalj) i banjskog oporavka, u planu je da se pokrene i turistički segment rada kroz organizovanje ekskurzija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here