Naslovna Srem Pećinci Donirana oprema školi i fudbalskim klubovima u Pećincima

Donirana oprema školi i fudbalskim klubovima u Pećincima

PODELI

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je opštinu Pećinci gde su ga dočekali predsednik pećinačke opštine mr Željko Trbović sa saradnicima i predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova‟ Siniša Đokić. Ministar Udovičić je u pratnji domaćina najpre obišao Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja‟ u Pećincima, a potom i Fudbalski klub „Sloboda‟ u Donjem Tovarniku.

Tokom posete školi ministar je razgovarao sa direktorkom ove ustanove Milijanom Srdić, nastavnicima i učenicima, kao i sa predsednikom FK „Donji Srem 2015‟ Milošem Gmizićem, a školi je na poklon doneo opremu za fiskulturnu salu – golove za rukomet, koševe, odbojkaške mreže i 40 lopti za različite sportove. „Donjem Sremu 2015‟ ministar je poklonio komplet opreme koja sadrži 16 igračkih i 2 golmanska dresa, kao i 5 fudbalskih lopti.

U Donjem Tovarniku ministra Udovičića i opštinsko rukovodstvo dočekao je predsednik FK „Sloboda‟ Milan Aleksić zajedno sa decom iz škole fudbala ovog kluba.

Predsednik Trbović se zahvalio ministru što je našao vremena da poseti opštinu Pećinci i da se upozna sa stanjem sporta u našoj opštini.

„U opštini Pećinci registrovano je 40 sportskih klubova koji okupljaju oko 2.000 sportista i sportskih radnika. Opština Pećinci dosta ulaže u sport, pre svega u amaterski, omladinski i školski sport, i uspela je da stvori povoljne uslove za mlade da se bave sportom. Zato i imamo sve više mladih ljudi okrenutih sportu i zdravom načinu života. Veoma nam je značajna današnja donacija koju smo dobili od ministra i nadamo se da ćemo i ubuduće imati podršku Ministarstva omladine i sporta‟ – rekao nam je prvi čovek pećinačke opštine.

Ministru se na donaciji zahvalio i Siniša Đokić, koji je naglasio da svaka podrška, uz sredstva koja u sport već ulaže pećinačka lokalna samouprava, doprinosi omasovljenju sporta i pomaže da se deca sklone sa ulice i dovedu na sportska borilišta.

Ministar Udovičić je naglasio da mu je cilj da u direktnoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama na odgovoran način pristupi rešavanju problema na lokalu koji su, kako je rekao, možda mali za republički nivo, ali ponekad nerešivi za lokalni nivo.

„Nama je želja da kroz direktnu komunikaciju saznamo kakvo je stanje sporta na lokalu i da pomognemo razvoju lokalnog sporta, ali i da podstaknemo mlade da uđu u sistem sporta i da svojim delovanjem daju dodatnu vrednost lokalnoj zajednici. Drago mi je da sam danas posetio školu u Pećincima i da smo donirali opremu. Cilj nam je da do kraja godine 250 osnovnih škola dobije novu opremu, a samim tim da dobije i bolje uslove za bavljenje sportom. Kroz donacije pomažemo i razvoj lokalnih sportskih klubova i na ovaj način pokazujemo da ne pravimo razliku između, severa i juga, istoka i zapada zemlje, da ne vodimo politiku iz Beograda, već da želimo da budemo sa svima na terenu, da se suočimo sa problemima i da ih rešavamo‟ – izjavio je Udovičić.

Udovičić je i donjotovarničkim fudbalerima donirao komplet opreme, a Milan Aleksić je zamolio ministra da pomogne da se na stadionu FK „Sloboda‟ izgradi pomoćni teren.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here