Naslovna Srbija Donji Tovarnik među najuspešnijim selima u Srbiji

Donji Tovarnik među najuspešnijim selima u Srbiji

PODELI

Na finalnoj manifestaciji Susreti sela Srbije, održanoj 22. decembra u Elemiru kod Zrenjanina, Donji Tovarnik je proglašen za treće najuspešnije selo u Srbiji u kategoriji sela do 1.000 stanovnika. Organizator takmičenja je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, a nagrađeno je više od 20 sela iz cele zemlje, koja su prema broju stanovnika bila podeljena u pet kategorija. Predsednik Saveta Mesne zajednice Donji Tovarnik Milan Aleksić nagrađen je zlatnom medaljom za višegodišnje stvaralaštvo u selu, a među četrdesetak nagrađenih u ovoj kategoriji, pored predstavnika sela, našli su se i novinari koji su svojim radom afirmisali srpsko selo, ali i doajeni narodne muzike poput Radeta Jorovića i Novice Negovanovića.

Prema propozicijama ocenjivan je ukupan kvalitet života u selima od uređenosti, preko infrastrukture, do kulturnog života u selu, a kako nam je rekao slavodobitnik Milan Aleksić, Donji Tovarnik je u poslednjih nekoliko godina napredovao u svim ocenjivanim oblastima.

U Jasku održani Susreti sela Srbije za regione Srema, Mačve i Bačke

„U našem selu je izgrađena moderna sportska hala u kojoj se održavaju zvanična sportska takmičenja, kao i sva školska takmičenja u kojima učestvuju klubovi i škole iz cele pećinačke opštine. U toku je izgradnja kanalizacione mreže, uređen je Dom kulture i lovački dom, izgrađena Svinjarska koleba koja polako postaje turistička atrakcija, a osnovano je udruženje žena „Sunčev cvet‟ i Folklorno društvo „Izvor Donji Tovanik‟ koje okuplja decu iz osam naselja naše opštine. U selu postoji nekoliko sportskih klubova iz različitih sportova, a Fudbalski klub „Sloboda‟ je šampion jesenjeg dela prvenstva u Sremskoj ligi. Sve to zajedno je doprinelo da budemo nagrađeni i Donji Tovarnik kao selo i ja kao predsednik Saveta, a sve to ne bi bilo moguće bez dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i velike podrške koju naša Opština pruža svim mesnim zajednicama na njenoj teritoriji, tako da su ove nagrade priznanje i pećinačkoj lokalnoj samoupravi i svim meštanima Donjeg Tovarnika‟ – nije krio zadovoljstvo Aleksić.

DECA DIGLA SELO NA NOGE: Nema kuće na koju nisu zakucali kako bi pomogli drugarici

U sveukupnom plasmanu za najuspešnije selo u Srbiji proglašen je domaćin manifestacije Elemir.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here