Naslovna Kolumna Đorđević: Ustanove moraju da budu dostupne svim građanima

Đorđević: Ustanove moraju da budu dostupne svim građanima

PODELI
Foto: dnevnik

SREMSKA MITROVICA: Cilj Vlade Srbije je da ustanove u našoj zemlji budu dostupne svim našim građanima i opremljene na najbolji mogući način kako bi oni nesmetano mogli da obavljaju sve svoje aktivnosti, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je obišao renoviranu zgradu filijala Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Sremskoj Mitrovici, gde je rekao da je obnova zgrade koštala 109.070.000 dinara, a projekat su finansijski podržali Republički fond za PiO i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Kako je istakao, ovaj objekat je od velike važnosti za sve građane Sremske Mitrovice i okoline, s obzirom na to da postoji 58.000 korisnika i 95.000 osiguranika, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Posebno me raduje što je zgrada opremljena rampom za osobe sa invaliditetom koje od sada mogu da se kreću po zgradi bez ikakvih problema, a postoji i toalet koji je napravljen specijalno za njih”, rekao je Đorđević.

Uz njega, renoviranu zgradu obišli su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar Lončar istakao je da ova zgrada postoji od 1959. godine, da je bila u lošem stanju i nefunkcionalna, kao i da je tek ove godine prvi put renovirana.

“Drago nam je što vidimo da su građani zadovoljni renoviranom zgradom. Ovo je bila obaveza nas nadležnih i trudićemo se da ovako opremljene ustanove imamo u celoj našoj zemlji”, rekao je Lončar i poželeo svim zaposlenima uspeh u daljem radu i korisnicima brže i lakše ostvarenje svih prava i usluga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here