Naslovna dogadjaji Doživite zimske čarolije u novogodišnjoj noći širom Srbije

Doživite zimske čarolije u novogodišnjoj noći širom Srbije

PODELI
Foto: vesti online

Zima polako kuca na naša vrata, a s njom i poznate novogodišnje manifestacije. U toku su uzbudljivi i veseli vašari, bazari na kojima se mogu kupiti razna roba i pokloni, gastronomske manifestacije i zagrevanje za doček Nove godine na trgovima i ulicama. Više o manifestacijama pogledajte ovde.

Ulice i trgovi vojvođanskih gradova i sela ugostiće mnoge turiste i građane, nudeći im interesantne programe. Božićni koncert u Starčevu, Zimske čarolije u Somboru i Inđiji. Magični trg u Sremskoj Mitrovici, Grad otvorenog srca u Zrenjaninu samo su deo novogodišnje ponude ovih gradova. Novi Sad opravdano nosi ime glavnog grada pokrajine i za praznike je priredio bogat program.

NS Winter Fest, koji se održava po četvrti put, uveseliće novosađane i turiste muzičkim programom, raspevanom jelkom, i vožnjom fijakerom tokom zimskih večeri. Noćni bazar, City Jam, kao i Ledena šuma sa klizalištem, napraviće nezaboravnu  atmosferu u gradu.
Na Paliću će se orgaizovati Zimski festival tradicije, takmičenje u pečenju čvaraka, prodaja čvaraka i drugih mesnih prerađevina i svinjokoljski ručak uz zabavni program i vruće vino. U Subotici će se održati trka Deda Mrazova, a u Beloj Crkvi na belocrkvanskom Gradskom jezeru, dočekuje se podvodni Deda Mraz.

Prodajni bazari održavaju se u Bačkoj Palanci, Kovinu, Temerinu, Pančevu, a vašari u Molu, Senti, Kovačici, Šidu…

Udruženje Klub ljubitelja reke Tice „Tisa 63″ iz Novog Bečeja po šesti put organizovaće manifestaciju „Manić-Tisa 63″ – međunarodno takmičenje u pecanju manića uz tradicionalan vojvođanski svinjokolj. Manić je riba iz porodice bakalara koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila naše vode.

Po našim saznanjima, takmičenje je jedinstveno u svetu i odvija se na 63 km reke Tise nizvodno od brane kod Novog Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here