Naslovna Politika Dragan Marković: Treba doneti zakon o poreklu imovine! SNS i PUPS rade...

Dragan Marković: Treba doneti zakon o poreklu imovine! SNS i PUPS rade dobro za građane Srbije!

PODELI

“Treba doneti dobar Zakon o poreklu imovine koji bi sprečio mnoge negativne pojave u društvu i zalagati se za efikasnije funkcionisanje “elektronske države” i odgovornost na svim nivoima, rekao je Dragan Marković – Markoni, bivši državni sekretar MUP-a Srbije i zamenik direktora BIA.

U Srbiji se, ma koliko da sigurno ima i drugih mišljenja, poslednjih godina jedino po svom delovanju i aktivnostima koje donose rezultat, prepoznaju samo dve političke organizacije – partije koje jedino rade nesto konkretno za građane.

To su Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima i koja kao vladajuća partija gradi mostove, puteve i železnice, otvara fabrike i nova radna mesta, ali i Partija udruženih penzionera Srbije (PUPS) koja je pokrenula ponovni razvoj zadruga i zadrugarstva u Srbiji, obnovu sela i poljoprivrede i stočarstva, a samim tim zaposljavanje svih kategorija stanovnistva. PUPS je uspeo da omogući i obezbedi zadrugama i njenim članovima bespovratna sredstva za unapredjenje sopstvenog rada, a poslednje što je uradilo rukovodstvo ove partije na čelu sa Milanom Krkobaićem u nizu pomoći zadrugarima je omogućavanje i beskamatnih kredita kod Banke poštanske štedionice. Ovakav pristup rukovodstva obe partije govori da postoji briga o građanima.

Prema njegovoj oceni, najozbiljnije se treba pozabaviti i izmenama pojedinih zakona i na taj način omogućiti učlanjenje u Partiju udruženih penzionera Srbije, ili nekog drugog imena koje bi sadržalo i radnike i seljake u svom nazivu, i bivše i penzionisane pripadnike MUP-a, BIA, Vojske Srbije i drugih snaga bezbednosti koji sigurno mogu mnogo doprineti i aktivnostima i kvalitetnim rezultatima ove političke organizacije. Objasio je da se kroz partijsko delovanje treba zalagati i za izmenu postojećih zakona kojim bi se omogućilo da radnici u privatnom sektoru imaju pravo na zaradu i platu u visini republičkog proseka.

“Istovremeno treba ozbiljno razmišljati o održavanju referenduma da li možda u proizvodnim pogonima – što je na zapadu i u razvijenim zemljama često pravilo, da treba raditi kada je proces takav i neophodno, subotom ili nedeljom, sem naravno dežurnih službi. Na taj način bi se omogućilo da radnici ostvare iste uslove i prava, samim tim i kvalitetne zarade, kao što je u većini evropskih drzava.”

Naglasio je da isto tako treba da se dobrom ekonomskom analizom pronađe modus za poboljšanje standarda svih građana – pronaći izvore novčanih sredstava kojim bi se omogućile veće plate prosvetnim radnicima, glumcima, carinicima, novinarima, lekarima i zaposlenima u poreskim, inspekcijskim i svim drugim organima. Na taj način bio bi stimulisan svako iz oblasti stvaralaštva, ali i kontrole rada u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here