Naslovna Srem Pećinci Dragoljub Trindić među najboljim slikarima u Vojvodini

Dragoljub Trindić među najboljim slikarima u Vojvodini

PODELI
Foto: Opština Pećinci

KARLOVČIĆ – Na Zonskoj smotri likovnih umetnika amatera Srema, održanoj 16. oktobra, u organizaciji Kulturnog centra u Inđiji i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine, učestvovao je i Dragoljub Trindić iz Karlovčića, kao jedini slikar iz pećinačke opštine, sa svojom slikom „Antivakserica“ rađenom kombinovanim tehnikama ulje na platnu i olovka u boji iz ciklusa „Korona”.

Od ukupno 59 radova slikara iz Sremske Mitrovice, Stara Pazove, Pećinaca, Rume, Šida i Inđije, istoričar umetnosti i selektor ovogodišnje zonske smotre Mile Ignjatović odabrao je 30 najboljih koji će se predstaviti 6. novembra na 23. Pokrajinskoj smotri likovnih umetnika amatera u Novom Bečeju, među kojima je i Trindićeva “Antivakserica”.

Dragoljub Trindić se slikarstvom bavi više od četiri decenije i već nekoliko godina unazad veoma je uspešan na takmičenjima, a 2020. godine proglašen je najboljim umetnikom u Vojvodini kada je za sliku „To svako od nas može biti“, rađenom tehnikom ulje na platnu iz ciklusa „Korona“, osvojio prvo mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here