Naslovna Posao Drugi put propao izbor javnog prevoznika u Inđiji

Drugi put propao izbor javnog prevoznika u Inđiji

Foto: dnevnik

INĐIJA: Dva puta već iz istih razloga propada javna nabavka Opštine Inđija za javni prevoz. Tako se lokalna samouprava suočila s neuspehom u pokušaju da obezbedi solidniji javni prevoz i poveže naselja sa opštinskim centrom.

  • Drugi put raspisujemo javnu nabavku za javni prevoz Inđije i drugi put nam stavljaju primedbu oni koji su se javljali i koji nisu prošli na tenderu. Šta je epilog cele priče? Dolazimo u situaciju da kažemo da imamo javni interes da se prevoz ne obustavi kao što imamo javni interes da se ne obustavi snabdevanje vodom – rekao je tim povodom predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. – Postoji mogućnost da odgovaramo pred državnom revizijom zašto smo probili aproprijaciju, a da nije završena javna nabavka. Ili imamo drugu situaciju da kažemo nema javnog prevoza u ovom slučaju zbog nekog tamo iz Pančeva, ko je podneo pravo na zaštitu u javnim nabavkama.

U lokalnoj samoupravi ističu da nisu odgovorni za ovakvu situaciju, jer su učinili što je bilo do njih.

  • Apsolutno nismo odgovorni, naš je posao bio da raspišemo javnu nabavku za javni prevoz i obezbedimo sredstva za to, što smo i učinili. Nažalost, imamo sada drugi put ponovljeni postupak, ali bez obzira na sve borićemo se sa tim problemom, naravno da nećemo obustaviti javni prevoz ni po koju cenu – obećava prvi čovek opštine.

Vladimir Gak je poručio sugrađanima da će bez obzira na tekuće probleme, lokalna samouprava učiniti sve da im se obezbei da nesmetano mogu da koriste javni prevoz.

IZVORdnevnik
Prethodna vestPrimedbe na deonicu kod Rumske petlje
Sledeća vestNA PONOS NOVOG SADA, NOVOSAĐANA I SRBIJE: Žeželjev most spaja obale i ljude, a da li ste znali i da je svetski rekorder?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here