Naslovna Srem Ruma Društvena igra “Bitka na Drini” poklon školama

Društvena igra “Bitka na Drini” poklon školama

PODELI

U Opštini Ruma sve osnovne i srednje škole dobile su na poklon društvenu igru “Bitka na Drini”.

“Bitka na Drini” je o učilo iz oblasti istorije u formi društvenih strateških igara. Igranjem ove društvene igre deca se veoma brzo i lako upoznaju sa činjenicama iz srpske istorije. Uz posredstvo firme “BTC Consulting” i Opštine Ruma, rumskim školama ovu stratešku igru je donirala kompanija “Frigo Žika”. Gradske osnovne i srednje škole su dobile po dve društvene igre, a seoske škole po jednu “Bitku na Drini”.

 

“”Bitka na Drini” na zanimljiv i obrazovni način oživljava istorijske događaje iz Prvog svetskog rata. Učenici na najlakši mogući način, kroz igru, uče svoju istoriju, upoznaju podvige svojih predaka i stiču jasniju sliku o svojoj zemlji u važnoj istorijskoj epohi. Sigurna sam da će “Bitka na Drini” postati omiljena strateških igara naših učenika i da će im na kreativan način pomoći da prošire znanje iz istorije, uz važnu poruku igre: Da rat zauvek ostane samo igra”, rekla je zamenica predsednika Opštine Ruma, Marija Stojčević

Koautor društvene igre i predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije Dejan Marjanović smatra da značajni istorijski događaji iz oslobodilačkih ratova Srbije nisu adekvatno obrađeni u školskom sistemu, te da će društvena igra “Bitka na Drini” deci na jedan poseban način još više proširiti znanje iz istorije.

“Bitka na Drini je prva na svetu društvena igra u kojoj je jedna od strana srpska vojska. Imali smo na umu tri ideje, tri cilja. Jedan cilj nam je bio edukacija dece kroz igranje, drugi da sačuvamo sećanje na naše slavne pretke, a treći cilj da probamo da našu decu pokušamo malo da sklonimo od računara i vratimo vreme kada je igra kroz neposredni kontakt donosila pun sadržaj”, rekao je Marjanović.

Igra je napravljena kao deo projekta “Topličkim junacima” koji finansira Ministarstvo ta rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja-Sektor za boračko-invalidsku zaštitu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here