Naslovna Dogadjaj Druženje uz bajkerske igre, muziku i gulaš

Druženje uz bajkerske igre, muziku i gulaš

PODELI

Moto klub „Svračinjak“ iz Donjeg Tovarnika organizovao je u subotu još jedno druženje bajkera. Nastavljana je lepa praksa da se motociklisti iz naše opštine, ali i okolnih opština druže uz muziku, bajkerske igre, ali i gulaš, kao i vruće krofne koje su pripremile članice Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika.

Tereni za male sportove pored Sportske hale bili su puni brojnih bajkera željnih druženja nakon pauze od godinu dana, a kako nam je rekao Živorad Gordić, predsednik MK „Svračinjak“, cilj ovakvih okupljanja je i da se stavi akcenat na bezbednu vožnju, što govori i moto ovogodišnjeg skupa – Ne brže nego što tvoj anđeo može da poleti.

„Zahvaljujući pomoći pećinačke lokalne samouprave nastavljena je lepa tradicija. Veliku pomoć u organizaciji pružili su nam i Mesna zajednica Donji Tovarnik, kao i Udruženje žena „Sunčev cvet“. Na ovaj način, zajedničkim snagama, nastavljamo saradnju sa prijateljskim moto klubovima iz Pećinaca, Šimanovaca, Inđije, Šida, Šapca, Surčina, Zrenjanina… Sve u svemu, ove godine imamo preko stotinu učesnika iz petnaestak klubova. Međunarodni karakter ovom skupu dalo je učešće bajkera iz Bijeljine i okoline. U svakom slučaju, naš klub, sa oko tridesetak članova, opravdava svoje postojanje“ – rekao je Gordić.

Nakon okupljanja učesnika na školskom igralištu, usledila je vožnja bajkera po selu, zatim do Ogara i nazad. Nisu izostale ni čuvene bajkerske igre: brzo ispijanje piva (na slamčicu), spora „puž vožnja“, potezanje konopca i bacanje gume. Druženje je nastavljeno duboko u noć uz muziku DJ Darka Aleksića i benda „Rajsferšlus“ iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here