Naslovna Srem Inđija DUG Doma zdravlja Inđija za samo dve godine SMANJEN sa 320 na...

DUG Doma zdravlja Inđija za samo dve godine SMANJEN sa 320 na 87 miliona dinara

PODELI

Inđijski Dom zdravlja nalazi se u finansijski daleko boljoj situaciji jer je dug za samo dve godine smanjen sa preko 320 miliona na 87 miliona dinara. Uz ogromnu pomoć lokalne samouprave građani opštine Inđija nisu osetili nestašicu medikamenata iako je situacija bila kritična.

Prema dogovoru sa poveriocima, sva naredna poručivanja lekova i medicinskog materijala su redovno plaćana, dok je dotadašnji dug „zamrznut“ i otplaćuje se u ratama.

Neodgovornom politikom rukovođenja zdravstvene ustanove došlo se do situacije da je samo prema farmaceutskim kompanijama 2016. godine dug iznosio 283 miliona dinara.

Inđijski “Skadar na Bojani”: Sportska hala koja nikad nije otvorena

Takođe, neplaćanja su vršena i prema radnicima Doma zdravlja u vidu putnih troškova, te je Opština za refundiranje i tužbe izdvojila preko 45 miliona dinara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da se vraćanje nagomilanih dugova mora osetiti na drugoj strani,odnosno u brzini realizacije kapitalnih projekata važnih za građane. Međutim, dobro je što se situacija menja i što sa prvim lepšim danima počinje intezivna izgradnja infrastrukture u svim delovima opštine Inđija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here