Naslovna Srem Sremska Mitrovica Dve Mitrovčanke TRI MEDALJE

Dve Mitrovčanke TRI MEDALJE

PODELI

Najveće svetsko kajakaško takmičenje za uzrast od 15 do 17 godina, Olimpijske nade, održano je proteklog vikenda, od petka do nedelje, u poljskom gradu Poznanju. Reprezentacija Srbije je ostvarila zapažen uspeh osvojivši osam odličja, od kojih je čak tri otišlo u ruke članica sremskomitrovačkog kajak kluba “Val” – Olivere Mihajlović i Anastazije Bajuk.
Najveći uspeh Olivera i Anastazija su postigle u dvosedu na dvestotine metara gde su osvojile srebrnu medalju u konkurenciji 2002. i 2003. godišta. Zlato je pripalo danskoj posadi Jensen i Milters, a bronza takođe Dankinjama Vinter i Hansen.
Pored dvoseda, dve medalje su osvojile u pojedinačnoj konkurenciji.
Olivera je u jednosedu na petstotina metara za 2002. godište osvojila bronzano odličje. Mađarica Vanda Zupko je stigla do zlata, a Dankinja Sara Milters do srebra.
U istom godištu u sprintu na dvestotine metara bronza je pripala Anastaziji. Treće mesto je delila sa još jednom reprezentativkom Srbije, Željanom Petrović. I u ovoj disciplini srebrna je bila Dankinja Sara, a zlato je osvojila Nemica Vibke Glam.
Uz naše kajakašice na regati je bio i trener Nenad Kosijer, a ovim takmičenjem završena je još jedna uspešna sezona mitrovačkog “Vala”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here