Naslovna Kultura Džez koncert “Miracles” 13. februara na Kolarcu

Džez koncert “Miracles” 13. februara na Kolarcu

PODELI
Foto: Tanjug

Džez pevačice mlađe generacije – Lana Janjanin i Dina Rizvić, nastupiće 13. februara na koncertu pod nazivom “Miracles” uz pratnju Big Bend RTS-a, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, saopštili su organizatori.

Publika će tom prilikom moći da se upozna sa numerama, po kojima su Janjanin i Rizvić prepoznatljive u regionu.

Lana Janjanin i Dina Rizvić upisale su se u džez istoriju na prostoru regiona kao prve žene koje su komponovale, aranžirale, odsvirale, otpevale i snimile svoj opus za džez orkestar.

Osim autorskih pesama, muzičarkepevaju i obrade njima omiljenih kompozicija u džez maniru.

Lana Janjanin je studije kompozicije i master studije medijske kompozicije završila na Univerzitetu muzike u Beču.

Ona piše tekstove, komponuje, aranžira muziku za svoj džez sastav, sa kojim redovno nastupa na internacionalnim pozornicama, a takođe komponuje muziku i za klasične i džez orkestre, kojima ponekad i diriguje.

Dina Rizvić je diplomirala na prestižnoj muzičkoj akademiji na Berkliju u Americi, na odseku za Savremenu kompoziciju i produkciju.

Sarađivala je sa poznatim umetnicima, dirigentima i ansamblima kao što su Boško Petrović, Josipa Lisac, Alan Bjelinski, Jaž orkestar HRT i mnogi drugi.

Big Bend RTS je jedini profesionalni džez ansambl u Srbiji, osnovan 1954. godine.

Sarađivao je sa zvezdama svetskog šou biznisa kao što su: Rej Čarls, Deni Kej, Žozefina Beker, Mirej Matje, Enriko Masijas, Ani-Frid Lingstad (ABBA).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here