Naslovna Srem Inđija Inđijski motociklisti među najugroženijima u Srbiji?

Inđijski motociklisti među najugroženijima u Srbiji?

PODELI

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Inđija organizovali su obuku za motocikliste u cilju poboljšanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dela na kome su se motoristi upoznali o situacijama sa kojima mogu da se susretnu prilikom vožnje.

Prema podacima Agencije, inđijski motociklisti su među najugroženijima u Srbiji kada je reč o bezbednosti motociklista, te je sa razlogom organizovana jednodnevna obuka kojoj su prisustvovali eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

„Oni su zaista najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, svaka deveta smrtna nezgoda u Srbiji je sa učešćem motociklista. U okviru treninga prolazimo kroz sve ono faktore rizika koji su važni za motocikliste, sa posebnim akcentom na upotrebu zaštitne opreme. Kada je reč o praktičnom delu na poligonu ćemo vežbati specifične tehnike bezbedne vožnje. Veoma je važno da znaju da jedan dan treninga menja 5 do 7 godina vozačkog iskustva“, istakao je dr Vladimir Jeftić, predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista.

Agencija za bezbednost saobraćaja drugu godinu za redom finansira projekat treninga bezbedne vožnje za motocikliste.

Moto klub „MK Inđija“ rado se odazvao ovoj obuci, sve u cilju veće bezbednosti inđijskih motorista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here