Naslovna Deca Edukacijom do veće bezbednosti dece u saobraćaju

Edukacijom do veće bezbednosti dece u saobraćaju

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Juče je u Pećincima počeo seminar o bezbednosti dece u saobraćaju namenjen prosvetnim radnicima sa teritorije pećinačke opštine. Besplatan dvodnevni seminar koji organizuju republička Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci, akreditovan je kod Ministarstva prosvete i za cilj ima da učesnicima ukaže na problem stradanja dece u saobraćaju, na okolnosti koje dovode do stradanja dece u saobraćaju, kao i na prostor za edukaciju i dece i njihovih roditelja radi podizanja svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa.

„Cilj je da se preko nastavnog osoblja, koje najčešće sluša ove seminare, podigne svest i kod njih, ali i da se razvija kultura ponašanja u saobraćaju kod dece, a preko dece i kod roditelja, kako bismo podigli bezbednost dece u saobraćaju na mnogo viši nivo“ – izjavio je Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Seminar pohađa 30 vaspitača, učitelja i nastavnika iz cele pećinačke opštine, a predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci Milan Stepanović naglasio je da je izuzetno zadovoljan odzivom.

„Ovakav odziv je pokazatelj da naši prosvetni radnici i te kako dobro razumeju potrebu da se kod dece razvija svest o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju i da su spremni da se dodatno edukuju o tome kako da decu učine što bezbednijom u saobraćaju. U našoj opštini u poslednjih nekoliko godina nemamo nijedno dete nastradalo u saobraćaju i svi zajedno moramo raditi na tome da tako i ostane, a uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja siguran sam da to možemo ostvariti“ – izjavio je Stepanović.

Milan ilić je naglasio da Agencija za bezbednost saobraćaja seminare sprovodi isključivo u koordinaciji sa Savetima za bezbednost saobraćaja gradova i opština.

„Na taj način kroz mrežu 161 lokalne samouprave u Srbiji pokušavamo da vršimo uticaj na svakog pojedinca, na svakog učesnika u saobraćaju. Jedna institucija ili pojedinac to ne mogu. Važno je zajedništvo i timski rad, i važno je sistemski posmatrati problem, kao što mi to sada radimo“ – rekao je Ilić i dodao da je Opština Pećinci pokazala veliko interesovanje za ovaj seminar, kao i za druge aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja. Opština Pećinci, kako je rekao, tokom godine sprovodi brojne aktivnosti, i samostalno i u saradnji sa Agencijom, a to je dobar put za poboljšanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here