Naslovna Srem Pećinci Ekipa Enigmatskog kluba “Srem” se okitila medaljama

Ekipa Enigmatskog kluba “Srem” se okitila medaljama

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Početkom oktobra u Koceljevi su održani 21. Susreti enigmata Srbije, koji su okupili 50 ljubitelja enigmata kako iz Srbije, tako i iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iz pećinačke opštine učestvovala je tročlana ekipa Enigmatskog kluba “Srem” iz Pećinaca, koji su osvojili više medalja.

Kako je rekao Vladimir Šarić iz Šimanovaca, predsednik Enigmatskog saveza Srbije, u konkurenciji 21. takmičara, Gordana Jovanović Šarić iz Šimanovaca osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u četvrtom kolu u sastavljanju stihovanih zagonetki (Memorijal Nikole Č. Pešića), dok je drugo mesto i srebrna medalja pripala Vladimiru Šariću, a treće mesto Miroslavu Lazareviću iz Beograda.

Takođe, na Prvenstvu Srbije u rešavanju zagonetki, u konkurenciji 25 takmičara, Vladimir Šarić je osvojio treće mesto i bronzanu medalju iza Nebojše Dragomirovića iz Banja Luke i Radoja Racanovića iz Gradiške, dok je Gordana zauzela 6. mesto.

Na takmičenju u sastavljanju zagonetki u drugom kolu (takmičenje u sastavljanju anagrama – „Memorijal Milana Milina“) Vladimir Šarić je zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju. U sveukupnom plasmanu na Prvenstvu Srbije u sastavljanju zagonetki Vladimir je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju iza Zorana Radisavljevića iz Novog Sada.

U rešavanju rebusa u parovima Gordana i Vladimir su osvojili 5. mesto u konkurenciji deset parova.

Učešće članovima EK „Srem“ na 21. Susretima enigmata Srbije omogućili su Kulturni centar i Opština Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here