Naslovna Srem Irig EKO ŠKOLA: DU “Dečija radost” iz Iriga na godišnjem sastanku međunarodnog programa...

EKO ŠKOLA: DU “Dečija radost” iz Iriga na godišnjem sastanku međunarodnog programa Eko škole

PODELI

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije MPK iz Sremskih Karlovaca bila je domaćin ekološkim koordinatorima koji su nosioci međunarodnog programa Eko škole. Na godišnjem sastanku upriličena je i svečana dodela Zelenih zastava i eko-sertifikata izabranim školama, a iz DU “Dečija radost” Irig sastanku su prisustvovale direktorica Lidija Tomić, vaspitačica i ekološki koordinator- Jelena Vidanović, sestra na pzz Sanja Vukajlović.

Škole koje su 2013. godine stekle status, stekle su pravo i uslove za obnovu statusa školske 2015/16.god. Dvanaest vaspitno-obrazovnih ustanova je u 2014. steklo status i međunarodno priznanje, a prema oceni Nacionalnog žirija 2015., u skladu sa utvrđenim međunarodnim pravilima, pet Eko škola je ispunilo uslove da se pridruži velikoj familiji.

  

Cilj sastanka je razmena znanja i iskustava o zaštiti životne sredine među prosvetnim radnicima. U okviru sastanka su realizovana i predavanja brojnih profesora, iskustvo Eko škole u Varaždinskoj županiji, projekat Tetra Pak- Eko paket, kao i prezentacije aktivnosti u Eko-školama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here