Naslovna Srem Sremska Mitrovica Ekološki semafori i dekorativna rasveta u Sremskoj Mitrovici kroz participativno budžetiranje

Ekološki semafori i dekorativna rasveta u Sremskoj Mitrovici kroz participativno budžetiranje


Građani Sremske Mitrovice glasali su da se kroz Projekat participativno budžetiranje u 2022. godini urade ekološki semafori, saopštio je Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj na konferenciji za novinare:

– Postavljaćemo ekološke semafore i ekološke saobraćajne znakove. To je projekat koji je ubedljivo zauzeo prvo mesto i ima ukupno 711 glasova, u odnosu na dekorativnu rasvetu na mostu Svetog Irineja koja je druga sa 569 glasova. Кako će u gradskom budžetu za 2022. godinu za realizaciju ovih projekata biti opredeljeno pet miliona dinara, a imajući u vidu da će vrednost ekoloških semafora biti niža od ovog iznosa, mogu reći da će i dekorativna rasveta na pešačkom mostu biti postavljena u narednoj godini. Izdvojićemo sigurno dva, do tri miliona za postavljanje ekoloških semafora, kad inženjerska služba utvrdi tačne lokacije i njihovu opremljenost, kao i broj semafora, dok se procenjuje da će dekorativna rasveta na mostu Svetog Irineja koštati oko tri miliona. Ukupno smo planirali tih pet miliona, tako da verujem da ćemo i drugi projekat realizovati.

Ukupno je glasalo 2133 građana, sve do 22. oktobra, a glasalo se lično i elektronskim putem, navedeno je na sajtu Grada.

Foto: fru-fru/shutterstock

IZVORE-kapija
Prethodna vestOzelenjavanje dvorišta osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici
Sledeća vestNikla još jedna deponija na Savi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here