Naslovna Hronika Epilog ubistva u Hrtkovcima: Lazo bi sačuvao glavu da nije stalno pričao...

Epilog ubistva u Hrtkovcima: Lazo bi sačuvao glavu da nije stalno pričao o novcu

PODELI

Nakon ubistva i pljačke u kući porodice Romčević, meštani pročaju o zločinu. Komšije iz Ulice Nova u kojoj je pre desetak dana ubijen i opljačkan sedamdesetogodišnji Lazo Romčević (70), iz Hrtkovaca kod Rume, kažu da se hvalio ušteđevinom, koju je navodno čuvao u koferu.

Kako pišu Novosti, Lazo je svima pričao kako ima dosta para i da može da kupi kuću gde hoće. Planirao je da jednom ode odavde u veće mesto. Stalno je spominjao neko koferče u kojem drži veću sumu novca. Da to nije govorio, glavu bi danassačuvao.

Razbojnici su prvo vezali Lazu i njegovu suprugu Savu, a zatim su im uzeli 20.000 evra. Policija za osumnjičenima i dalje traga.

Na kapiji kuće u kojoj su živeli supružnici, još uvek stoji policijska traka. Komšije kažu da je starica tamo bila samo jednom posle zločina i to da uzme neke stvari, dok često viđaju policiju.

“Ona ovde više neće živeti, ide kod sina iz prvog braka u Hrvatsku. A kako bi i mogla da smogne snage da nastavi život u njoj, kad se seti koju je traumu doživela” ispričala je jedna od komšinica koja ne želi da joj se spominje ime.

POTRAGA ZA PROVALNICIMA: Zadavljen starac u porodičnoj kući u Hrtkovcima

Gde se trenutno nalazi Sava, Hrkovčani ne znaju. Neko kaže da je kod prijatelja u Rumi, i da čeka da joj se urade dokumenta kako bi mogla da krene za Hrvatsku kod sina.

Naša sagovornica navodi da je pričala sa njom jutro posle zločina, kada joj je Sava opisala detalje strašnog događaja.

Te nepoznate osobe upale su u njihovo dvorište, iz druge kuće u kojoj niko ne živi. Vezali su ih nekom, kako mi je objasnila, plastičnom žicom, a usta su im oblepili selojtepom. Kad su našli kofer sa parama u kojem su bili i neki njihovi važni dokumenti uzeli su sve to i pobegli. Sava se onda nekako odvezala i uspela da otrči kod komšinice gde su pozvale policiju” – ispričala je za Novosti komšinica, dodajući da Sava u tom trenutku nije znala da je Lazo mrtav.

Meštani Hrtkovaca kažu da su Romčevići bili štedljivi otkako su došli ratnih devedesetih iz Osijeka u ovo selo. Sava je radila u Nemačkoj gde je stekla penziju.

Lazo je govorio kako hoće da kupi garsonjeru, gde, to ne znamo. Ali oboje su imali planove da odu u veći grad. Pored kuće ovde u Hrtkovcima imaju i jutro i po zemlje, koje su dali u arendu”, ispričao je Stevan, jedan od poznanika ovih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here