Naslovna Dogadjaj Erazmus + projekat Ekonomske škole “9.maj”

Erazmus + projekat Ekonomske škole “9.maj”

PODELI
Foto: sirmiuminfo

U periodu od 04.02.2020 – 11.02.2020. direktor škole Novica Novaković, nastavnik kuvarstva sa praktičnom nastavom Dragan Vukolić, nastavnik usluživanja sa praktičnom nastavom Albert Major i nastavnik poslovne informatike u turizmu i ugostiteljstvu Aleksandra Kovač boravili su u Portugalu, gradu Barseloš, školi Agrupamento de Escolas de Barcelos.
Prisustovali su časovima svojih kolega i svakodnevnim aktivnostima direktora škole. Imali su priliku da razmene iskustva i mišljenja, da razgovaraju sa učenicima i drugim kolegama u školi. Stekli su uvid u organizaciju rada škole, dnevne aktivnosti, elektronski dnevnik, način rada, metode i alate koji se koriste u nastavi.


Upućeni su u način i metodologiju rada sa učenicima sa posebnim potrebama pošto škola partner tome posvećuje veliku pažnju i ima relavantno iskustvo. Posetili su objekte u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu i upoznali se sa načinom organizovanja iste.
U toku njihovog boravka u prostorijama partnerske škole je organizovana proslava 10 godina rada Evropskog kluba škole i rada na evropskim projektima. U okviru proslave je organizovan Okrugli sto na temu evropskih projekata u kom je učestvovao i direktor škole Novica Novaković. Proslavi su prisustvovali najvažniji partneri škole domaćina iz Španije, Ukrajine i Italije.


Svakodnevno su u poslepodnevnim časovima organizovne kulturološke aktivnosti: posete gradovima Braga, Porto i Viana do Kaštelo, predstavljanje zemalja učesnica kroz tradicionalnu kuhinju, razmena iskustva i druženja sa kolegama iz partnerske škole.
Poslednjeg dana učesnicima su uručeni sertifikati škole partnera.
Direktor i nastavnici naše škole su na pravi način predstavili Srbiju, Sremsku Mitrovicu i Ekonomsku školu „9.maj“. Celokupno iskustvo boravka u partnerskoj školi je doprinelo je internacionalizaciji naše škole i ostvarivanju kontakata važnih za međunarodne projekte u budućnosti.
Direktor i nastavnici partnerske škole Agrupamento de Escolas de Barcelos iz Portugala su u 25.02.2020. uzvratili posetu Ekonomskoj školi. Tom prilikom su obišli školu, posetili časove, razgovarali sa nastavnicima i učenicima i razmenili iskustva. Upoznali su se sa sistemom srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji, smerovima koji se obrazuju u našoj školi, organizacijom i načinom rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here