Naslovna Dogadjaj “Etno mreža” organizovala drugu radionicu “pustovanja”

“Etno mreža” organizovala drugu radionicu “pustovanja”

PODELI

“Etno mreža” je, uz podršku ambasada Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Izraela, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Gradom Sremskom Mitrovicom i Udruženjem “Zlatno runo Sirmiuma”, organizovala drugu radionicu “pustovanja”. Radionica traje četiri nedelje i namenjena je nezaposlenim ženama. 

Sve polaznice koje je uspešno završe, dobiće sertifikat etno mreže, a ona čiji završni rad bude ocenjen kao najbolji – i opremu za pustovanje.

Sedam žena različitih generacija, polaznica radionice pustovanja, sa velikom znatiželjom, ali i oduševljenjem, uče jedan od najstarijih zanata za upredanje vlakana. U pitanju je tehnika valjanja vune, a kažu da im se veoma dopada i da će se možda time u budućnosti i baviti.

Kako kaže edukator radionice pustovanja, sve što je potrebno za ovaj zanat jeste vuna, sapun i topla voda.

Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa “Etno mrežom” i udruženjem “Zlatno runo Sirmiuma”, svim zainteresovanim nezaposlenim ženama daje mogućnost edukacije i učenja zanata pustovanja, koje kasnije po završetku radionice dobijaju sertifikat, ali i šansu da postanu članice “Etno mreže”, i udruženja “Zlatno runo Sirmiuma”, kao i da rade i zarađuju.

I sledeće godine je u planu održavanje ovakve radionice, a kako kažu organizatori, trudiće se da obezbede i drugu vrstu obuke za koje postoji velika zainteresovanost, kao što je tkanje i zlatovez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here