Naslovna Srem Ruma Evo kako teku radovi na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac FOTO

Evo kako teku radovi na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac FOTO


Radovi na izgradnji auto-puta Ruma – Šabac, dužine 21 km, odvijaju se prema planiranoj dinamici, navodi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić.

Deonica auto-puta počinje od buduće naplatne stanice kod nove petlje Ruma, i završava se kod buduće naplatne stanice Klenak, odakle počinje mostovska konstrukcija dužine 1300 metara koja vodi na novi most preko reke Save, dužine 1200 m.

Na trasi auto-puta ima trinaest mostova i petlju Ruma sa svoja četiri mosta. U obuhvatu ovih radova je izgradnja uklapanja u saobraćajnicu koja dolazi iz Rume, tj. deonice Fruškogorskog koridora. Ključni radovi su radovi na izgradnji petlje Ruma tip “detelina” i prilaznoj mostovskoj konstrukciju ka novom mostu preko reke Save.

Trenutno se izvode radove na preostalim nasipima za trup saobraćajnice, asfaltni radovi i preostali radovi na mostovima.

Već je urađeno oko 16 km auto-puta izvedenih u dva sloja asfalta od planiranih tri sloja, a juče je asfaltirano još oko jedan km u dva sloja jedne strane auto-puta. Danas će se, ako padavine to dozvole, raditi druga strana te deonice auto-puta, naveo je Vesić na svom Facebook nalogu.

IZVORSremske vesti
Prethodna vestHrvat zbog Srbije napustio zemlju i došao da živi u Beograd! Obožava Vučića i SNS
Sledeća vestOpština Beočin suočava se s posledicama obilnih padavina: Čerević najteže pogođen

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here