Naslovna Srem Ruma Evropska škola debate u Rumi

Evropska škola debate u Rumi

PODELI
epa04113628 View of a microphone in a court room of the Palace of Justice in Munich, Germany, 07 March 2014. On 10 March 2014, the tax evasion trial against the president of German soccer club FC Bayern Munich, Uli Hoeness, will be opened. EPA/SVEN HOPPE

Rumski srednjoškolci i studenti danas su imali priliki da se upoznaju sa projektom “Evropska škola debate” koji između ostalih organizuje Informacioni centar Evropske unije, a koji je danas predstavljen u Kulturnom centru u Rumi.

Evropska škola debate u Rumi ispraćena je velikim interesovanjem madih Rumljana koji su se okupili u nameri da poslušaju javnu debatu na temu uvođenja socijalnih preduzeća u veće opštine u Srbiji. Jedan od učesnika debate bio je i Đorđe Jockov iz Rume.

Cilj ovog projekta koji između ostalih organizuje Informacioni centar Evropske unije jeste besplatna edukacija studenata o EU i ali i razvijanje sposobnosti debatovanja o raznim društveno značajnim temema.

Škola debate u ovom obliku postoji unazad pet godina, a s obzirom da je i Srbija na putu pridruživanja Evropskoj uniji, održava veliku zainteresovanost mlađe javnosti.

Za sve one koji su zainteresovani da se pridruže radionicama, prva sledeća prilika biće po raspisivanju konkursa u oktobru mesecu, a do tada trenutni učesnici pripremaće se za finalnu debatu u Narodnoj skupštini u Beogradu, gde će biti proglašeni i najuspešniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here