Naslovna Dogadjaj EXIT fondacija sadi 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

EXIT fondacija sadi 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

PODELI
Foto: N1

EXIT fondacija pokreće “Zelenu Я:Evoluciju”, ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi preko milion stabala. Prva akcija biće realizovana 23. novembra u na Fruškoj gori, gde će u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji biti započeta sadnja prvih 13.000 stabala hrasta.

Akcija pošumljavanja deo je EU projekta Natura2000 i inicirana je na prethodnom EXIT festivalu, kada se na Petrovaradinskoj tvrđavi za ovaj ambiciozan poduhvat prijavilo preko hiljadu dobrovoljaca.

“Oni će u subotu, 23. novembra, uz pomoć volontera iz EXIT tima, EU Delegacije u Srbiji i prisustvo Ministarstva zaštite životne sredine, te podršku Nacionalnog parka Fruška gora i Pokreta gorana Vojvodine, učestvovati u stvaranju novih pluća Srbije”, navodi se u saopštenju EXIT fondacije.

EXIT poziva zainteresovane da se prijave putem mejla [email protected] najkasnije do nedelje, 17. novembra i dodaje da će svim volonterima biti obezbeđen prevoz iz Beograda ili Novog Sada, osveženje, hrana, suvenir i oprema potrebna za sadnju.

Posle akcije biće organizovano druženje, a najsrećniji će osvojiti i ulaznice za jubilarni 20. rođendan Exita od 9. do 12. jula 2020.

Akcija je planirana za subotu, 23. novembra, od 9h do 17h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here