Naslovna Sport F.K. RUDAR Vrdnik: Nastavljamo starim stazama, sigurnijim koracima! Izazovi i pobede su...

F.K. RUDAR Vrdnik: Nastavljamo starim stazama, sigurnijim koracima! Izazovi i pobede su pred nama!

PODELI

Davne 1919. godine grupa zaposlenih u tadašnjem vrdničkom rudniku osnovala je fudbalski klub, koji postoji već čitav vek, a ove godine obeležena je čak 101. godina postojanja. Kroz bogatu istoriju kroz klub je prodefilovalo nekoliko generacija koje su ostavile trag i doprinele da klub uprkos mnogim izazovima sve ove godine opstane.

Ova godine, moze se reći da je jedna od onih prekretnica. Ipak, nada i način da stogodišnji klub nastavi da diše i živi je i ovaj put tu…

“FK “Rudar” Vrdnik svoj 101. rođendan dočekao je u kompletno promenjenom sastavu. Naime, na nedavno održanoj sednici izglasana je potpuno nova uprava kluba koju čine Trivunčić Goran, Zoran Travica, Lazar Bugarski i moja malenkost” rekao je Pavle Ležakov novoizglasani predsednik FK “Rudar” na samom početku razgovora.

Izazovi i pobede su na putu…

“Veoma je važno da svi budemo svesni važnosti funkcije koju smo dobili s obzirom da smo odgovorni za fudbalski klub sa toliko dugom i bogatom istorijom i tradicijom. Glavni cilj nam je da sačuvamo klub i učinimo sve sto možemo kako bismo odoleli izazozovima kako na terenu tako i izvan njega i uprkos njima došli do pobeda”, izjavio je Ležakov.

Stogodišnji klub nastavlja da korača starim stazama, ali sigurnijim i odvažnijim koracima…

“U ekipi imamo sjajne igrače koji su godinama posvećeni klubu, a ove godine su se priključili igrači koji su timu dali novu drugarsku energiju. Posebno mi je drago jer je većina igrača iz Vrdnika, a uz trenera iz Novog Sada i par pojačanja opstanak i što viši plasman na tabeli nam je samo jedan od ciljeva. Zadovoljan sam zalaganjem na treninzima. Za početak, zajedno sa rukovodstvom nastojaću da obezbedim sve što je potrebno za normalno funkcionisanje kluba. Dugoročno, moja želja je da vidimo “Rudar” i u višem rangu (Vojvodjanska fudbalska liga). Početak sezone ove godine zbog pandemije dočekujemo bez publike. Žao mi je i nadam se da ce se situacija sto pre stabilizovati, kako bismo igrali pred punim tribinama FK “Rudar”, jer nam je podrška preko potrebna u ostvarivanju ciljeva”, dodao je Ležakov.

“Zadatak koji smo stavili ispred nas, a to je da ispisujemo nove stranice kada je fudbal u Vrdniku u pitanju i nastavimo da negujemo fudbalsku tradiciju našeg mesta, nadamo se da će biti prepoznat i od strane ce nadležnih, ali i svih onih koji su u mogućnosti da pomognu i da ćemo imati podrsku s obzirom da svi moramo biti svesni veličine našeg cilja i važnosti ulaganja i posvećivanja sportu. Pozivamo sve da se uključe i doprinesu u misiji očuvanja fudbalske tradicije Vrdnika” istakao je predsednik FK “Rudar” Vrdnik.

Sačujvamo mesta na kojima su generacije pre nas pravile prve sportske korake i omogućimo našoj deci da koračaju tim putem i posle nas…

Novinar: S.M.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here