Naslovna Kultura Fest od 25. februara do 6. marta 2022.

Fest od 25. februara do 6. marta 2022.

PODELI
Foto: politika.rs

Jubilarni 50. FEST biće održan od 25. februara do 6. marta naredne godine pod sloganom „Novi hrabri svet”, najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Slogan prvog Festa 1971. godine bio je ‘Hrabri novi svet’, 50. Festa će biti ‘Novi hrabri svet’. Jedna mala igra reči, rekao je Karl, govoreći na panelu „Festivali uprkos koroni” u okviru tribine „Korona vs kultura” u Domu omladine Beograda.

Karl je rekao da će obim festivala zavisiti od toga kakva će biti tada pandemijska situacija kod nas, ali u svetu, prenosi Tanjug.

Film možete da dovedete na Fest, ali je pitanje koliko gostiju možete da dovedete ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se festival održi u svom izvornom terminu, naglasio je Karl.

On je najavio „atraktivan program” festivala, povodom čijeg jubileja se spremaju knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Đukeliću i Emiru Kusturici, kao i edicija poštanskih marki.

– Treba svi dobro da razmislimo kako treba da izgleda 51. Fest. Mislim da treba da bude potpuno drugačiji od svih prethodnih, neka vrsta resetovanja, da sa ovim 50. zatvorimo jedan krug i otvorimo novi, rekao je Karl.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here