Naslovna Deca Festival o pravima deteta: Debate, tribine, radionice…

Festival o pravima deteta: Debate, tribine, radionice…

PODELI
Foto: dnevnik

Sremski Karlovci domaćin su programa Festivala prava deteta u utorak, koji se povodom tri decenije od usvajanja Konvencije o pravima deteta, odvija u još Novom Sadu, Somboru, Kikindi, Srpskom Itebeju i Šidu, u saradnji sa Školskom upravom, pokrajinskim zaštitnikom građana, Novosadskom mrežom za decu i lokalnim ombudsmanom.

Brojne aktivnosti koje će se tokom celog dana održavati u OŠ „23. oktobar”, Karlovačkoj gimnaziji i Muzeju šibica u Ulici mitropolita Stratimirovića 72, proticaće u znaku prava deteta, a roditelji će moći danas i da prisustvuju časovima osnovaca.

Aktivnosti počinju u 7.30, kada u fiskulturnoj sali OŠ „23. oktobar” đaci mogu da se okušaju na poligonu spretnosti u prisustvu nastavnika fizičkog. Od 10 časova je ekološka radionica „Energetska efikasnost”, koju vode Nikolina Vlaisavljević i Marko Gotovac, a od 11 sati će biti reči o stvaranju animiranog filma uz pomoć plastelina pod mentorstvom Tatjane Krstić. Za podne u Karlovačkoj gimnaziji je zakazana učenička debata. Tema debate je „Imam pravo da izrazim svoje mišljenje”, u čemu će đacima pomoći nastavnik Danijel Metikoš. U isto vreme je u Osnovnoj školi promocija produkata projektne nastave, kojom će rukovoditi učiteljice Irena Bijelić i Ivana Savić.

U 12.30 sati u osnovnoj školi počinje radionica Dečjeg saveza „Imam pravo da svoje mišljenje slobodno izrazim”, za šta je zadužena Violeta Komlenić, a u 16 sati u Muzeju šibica počinje kreativna radionica, pod rukovodstvom Melite Obradović. Tribina za roditelje „Imam pravo da budem zaštićen od nasilja” počinje u 18 sati u Svečanoj sali OŠ „23. oktobar” i vodi je pedagog Koviljka Jovanović.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here