Naslovna Srem Sremska Mitrovica Festival za decu “Dečiji dan”

Festival za decu “Dečiji dan”

PODELI

Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu “Sirmiumart”, Udruženja Kraljevine Srbije i Mesne zajednice “Blok B”, u subotu 14. septembra, ispred Mesne zajednice “Blok B”, od 18h organizuje se tradicionalni Festival za decu “Dečiji dan”.

Ove godine na Festivalu učestvovaće deca sa prostora Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske, Bačke i Banata, kao i deca iz Slovenije. Na Festivalu će se, igrom i pesmom, predstaviti i domaćini, deca iz Sremske Mitrovice i okoline, među kojima su KUD “Branko Radičević”, KUD “Bosut”, Plesni studio Olena, Hor Piccolo i deca OŠ “Jovan Popović”.

Ceo događaj će imati humanitarni karakter, gde će se prikupljati novčana sredstva namenjena lečenju našeg malog sugrađanina Pavla Moroa, kojem je dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu.
Pomoć pri realizaciji samog Festivala “Dečiji dan” pružiće i Vojska Srbije, Kancelarija za mlade, Centar za kulturu “Sirmiumart” i Malac Genijalac.
Specijalni gosti Festivala su Etno grupa “Srpski dom” i Dečiji animatori.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here