Naslovna Kultura Filmski festival “Slika u pokretu” u Novom Sadu

Filmski festival “Slika u pokretu” u Novom Sadu

PODELI
Foto: Kulturni centar Novog Sada

NOVI SAD – Šesto izdanje Festivala snimateljskih ostvarenja, “Slika u pokretu”, biće održan u Novom Sadu od danas do subote, 18. decembra, saopštili su organizatori.

Na festivalu koji afirmiše i nagrađuje rad snimatelja slike i direktora fotografije na filmu, tokom četiri dana učesnicima i posetiocima biće prikazano osam dugometražnih igranih filmova iz najnovije srpske produkcije i uz dodelu značajnih nagrada.

Domaćin ovogodišnjeg izdanja “Slika u pokretu” je Novi Sad, a glavni festivalski program biće realizovan u Kulturnom centru Novog Sada, dok će se prateći program festivala održati u Kulturnoj stanici Eđšeg.

U zvaničnom takmičarskom delu programa, biće prikazan pregled igranih filmova iz domaće produkcije 2020/2021: ratna drama “Dara iz Jasenovca”, reditelja Predraga Antonijevića, psihološki triler “Jedini izlaz” Darka Nikolića, srpski kandidat za Oskara – “Oaza”, Ivana Ikića, porodična tragikomedija “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića, muzička drama “Živ čovek” Olega Novkovića, kao i najgledaniji film sa više od milion posetioca – biografski “Toma” Dragana Bjelogrlića.

Osim “Dare iz Jasenovca”, koja nije imala premijeru na festivalima niti bioskopsku distribuciju, na ovom festivalu će se prikazati još neka ostvarenja koja će tek zaživeti u bioskopima – “The Pond” Petra Pašića i “Ne igraj na Engleze” Slobodana D. Pešića, prema istoimenoj hit predstavi (BDP), gde je poslednju ulogu ostvario nedavno preminuli glumac Marko Živić.

Pored glavnog, u okviru festivala “Slika u pokretu” planiran je i prateći program.

U prvom delu, za sve zainteresovane učesnike biće organizovan master klas program, koji će voditi direktori fotografije Aleksandar Ilić i Miloš Jaćimović, dok će u Kulturnoj stanici Eđšeg od 15. do 23. decembra, biti postavljena izložba filmskih plakata “Tragovi jednog vremena”.

Poslednje večeri festivala 18. decembra, na ceremoniji svečanog zatvaranja biće uručena vredna priznanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here