Naslovna Dogadjaj „Filmsko bdenje duše” od 24. do 27. oktobra u Karlovcima

„Filmsko bdenje duše” od 24. do 27. oktobra u Karlovcima

PODELI
Foto: ilustracija

Filmska manifestacija s najdužim trajanjem u Sremskim Karlovcima, „Filmsko bdenje duše“ biće održana od 24. do 27. oktobra u Karlovačkoj bogosloviji, OŠ „23.oktobar“, Zavičajnoj zbirci Sremskih Karlovaca i prostoru Likovnog udruženja „Karlovačka crtačka škola” u Sokolskom domu.

„Filmsko bdenje duše” je festival dokumentarnog filma, koje će ove godine publici ponuditi 22 kratkometražna i dugometražna dokumentarna ostvarenja autora iz Novog Sada, Beograda, Vlasotinaca, Banjaluke, Budimpešte, s Pala, iz Bača, Sremske Mitrovice…

– Iz bogate arhive zanimljivih filmskih ostvarenja naših autora iz Srbije i rasejanja, koja sadrži više od 250 filmova, pripremili smo posebne programe koji treba da afirmišu ne samo deo filmskog stvaralaštva već i grad-domaćin, Sremske Karlovce, koji nemaju bioskopsku ili multifunkcionalnu salu, kao i opštinu i Eparhiju sremsku, pre svih jer već 13 godina podržavaju tu filmsku manifestaciju – kazao je Srđan Ilić iz Udruženja „Filmsko bdenje duše – Sremski Karlovci”. – Do kraja godine filmovi prikazani na dosadašnjim karlovačkim manifestacijama biće pred publikom u Novom Sadu, na Palama, u Budimpešti i Bratislavi. Biće to naš doprinos u pripremama za promociju programa spremnih za 2021. godinu, kao deo ukupnih napora da Novi Sad sa Sremskim Karlovcima, Irigom i Beočinom, prezentuje sopstvenu kulturu i istoriju u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here