Naslovna Kultura “Fobos” u mitrovačkom pozorištu

“Fobos” u mitrovačkom pozorištu

PODELI

Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u subotu, 25. avgusta 2018. sa početkom u 20:00 časova biće održan koncert poznatog mitrovačkog muzičara i rok legende Pece Fobosa.
Grupa „FOBOS“ je prva rok grupa koja se oformila 1974. godine u našem gradu. Grupa je za svog postojanja, a i nakon raspada, bila i ostala legenda rok scene Srema i Vojvodine. Članovi grupe FOBOS te 1974. godine su bili: Peca Fobos – gitara, vokal; Branko Bizumović Brna – bas gitara; Stokić Slavko Cale – klavijature; Dule Dabić Dabonja – bubnjevi.
U grupi “FOBOS” Peca je bio gitarista (solo gitara), vokal, kompozitor, tekstopisac i aranžer.  Sedamdesetih i osamdesetih godina svirao je sa svojom grupom Fobos, zajedno sa grupama Bijelo dugme, YU grupa, Korni grupa, Teška industrija, Crni biseri, Tajm, Parni valjak, Plavi orkestar, Električni orgazam, Psihomodopop, Kakdu luk, Dubrovački trubaduri, Rokeri s Moravu s kojima je 1984. otputovao na turenju u Nemačku i tamo ostao da živi nedaleko od Badenbadena. Čovek sa temperamentom tipa “Rođen divlji, a dušom kao u anđela” spreman u svakom momentu da pomogne ljudima ne štedeći sebe. Roker koji je živeo buran život i prošao životni pakao tražeći put do raja.
Ulaz na koncert Pece Fobosa je slobodan uz preuzetu ulaznicu, a ljubitelji dobrog rock’n’rolla svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti svakog radnog dana u Pozorištu “Dobrica Milutinović” od 7 do 15 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here