Naslovna Dogadjaj Fondacija “Ana i Vlade Divac” za kvalitetniji život migranata i lokalnog stanovništva

Fondacija “Ana i Vlade Divac” za kvalitetniji život migranata i lokalnog stanovništva

PODELI
Foto: rtv

ŠID – Fondacija “Ana i Vlade Divac” raspisala je konkurs “Možemo i mi” za projekte neformalnih grupa građana i organizacija civilnog društva iz opština u Srbiji koje su najviše pogođene izbegličkom krizom – Sombora, Šida i Obrenovca.

Cilj projekta je da se kroz aktivnosti lokalnih formalnih i neformalnih organizacija rešavaju problemi stanovništva u ovim opštinama, stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva i unapređuje život u oblasti kulture, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije itd.

Ideja je da se kroz učešće što većeg broja građana i građanki u ovim aktivnostima podstiče inkluzija, ravnopravnost i nediskriminacija, ali i neguje humanost, volonterizam i filantropija.

U protekloj godini mnogi projekti su uspešno organizovani u Somboru, Šidu i Obrenovcu. Na Festivalu Solidarnosti u Šidu, proslavljeni su rezultati projekata tako što su neformalne grupe organizovale fudbalsku utakmicu za decu, SO “Sunce” je organizovalo takmičenje na Adrenalin stazi napravljenoj tokom trajanja projekta.

Kajak kanu klub “Filip Višnjić” organizovao je trening – simulaciju na kanuu dok je kulturno-obrazovni centar iz Šida priredio besplatnu pozorišnu predstavu na otvorenom “Zdravi i fini vitamini” u kojoj su uživali i deca i odrasli.

Neformalne grupe građana za realizaciju projekata mogu računati na podršku u iznosu do 200.000 dinara, dok udruženja i fondacije koje su registrovane na teritoriji navedenih opština mogu dobiti podršku za projekte vredne do 600.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2020. godine, a informacije o konkursu dostupne su na www.divac.com/mozemoimi .

Fondacija Ana i Vlade Divac konkurs pod sloganom “Možemo i mi” realizuje u okviru projekta “Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji” uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here