Naslovna Srem Ruma Fondacija Marina Kovačev uručila je vrednu donaciju Domu zdravlja

Fondacija Marina Kovačev uručila je vrednu donaciju Domu zdravlja

PODELI

Porodica preminule novinarke Marine Kovačev donirala je Domu zdravlja Bečej savremenu kabinu za merenje sluha i portabilni ultrazvuk koji će koristiti služba Hitne medicinske pomoći.

Sredstva sakupljena putem humanitarnih akcija i donacija, koja su bila namenjena za Marinino lečenje, prebačena su u Fondaciju koji nosi njeno ime, a koju je porodica osnovala sa ciljem da pruži pomoć i podršku onima kojima je to najneophodnije.

Kabina za merenje sluha ili takozvana „tiha“ soba omogućiće utvrđivanje stepena i tipa nagluvosti, različitih neurodegenerativnih oboljenja ili sumnje na postojanje tumora.

Ujedno, Dom zdravlja je od firme koja se bavi trgovinom medicinske opreme na poklon dobio najsavremeniji aparat za tonalnu audiometriju.  U ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje se izvrši više od 4.000 različitih dijagnostičkih procedura vezanih za sluh, kao i oko 350 dečijih preventivnih pregleda.

Portabilni ultrazvuk lekarima Hitne službe omogućiće uvid u stanje pluća, unutrašnjih organa, eventualnih izliva van materične trudnoće i kažu, biće korišćen kod zdravstveno ugroženih pacijenata koji su doživeli traumu i čije zdravstveno stanje zahteva brzu dijagnostiku na terenu.

Vrednost ove donacije porodice Kovačev iznosi oko 1.400.000 dinara. Preostala sredstva Fondacije porodica planirana da utroši za različite humanitarne aktivnosti, projekte nevladinih omladinskih organizacija u Bečeju, kao i za novčanu godišnju nagradu Novosadske novinarske škole u kojoj je Marina bila zaposlena, a koja od ove godine nosi njeno ime i biće dodeljena najboljem mladom novinaru u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here