Naslovna Srem Fruška gora FOTO: Uprava NP “Fruška gora” dobila novu turu smeća koje za sobom...

FOTO: Uprava NP “Fruška gora” dobila novu turu smeća koje za sobom ostavljaju drvoseče

PODELI
Foto: Petar Živanović

Nova tura smeća koje su za sobom ostavile drvoseče dok su obarale stabla, skupljena je u kese i ostavljena na kapiji Uprave Nacionalnog parka “Fruška gora” uz posvetu “S ljubavlju, vaše drvoseče”.

Kako je prošlog vikenda, prilikom prve ovakve akcije najavio Petar Živanović iz pokreta “Odbranimo šume Fruške gore”, i ove subote je pokupio je novu turu smeća koju za sobom po prirodi ostavljaju drvoseče koje je angažovala Uprava Nacionalnog parka i s posvetom ju je ostavio na njihovom pragu. Kako je Petar naveo, Dolina kestenova je najvećim delom očišćena, a napominje da je u pitanju samo mali deo Fruške gore koji je zagađen uljem motornih testera i pvc ambalažom. “Najzagađenije je trenutno na samom vrhu Fruške gore, Crvenom Čotu, a taj deo sam samo ‘načeo’ i dokumentovao. Bezumna seča ostaje najveći problem ovog nacionalnog parka, uz sve propratne negativne efekte koje to stvara. Drugi su invanzivni investitori, a zatim i motorna vozila koja se neovlašćeno kreću šumskim putevima“, navodi Petar uz napomenu da će ovu akciju ponoviti i sledećeg vikenda.

Ističe još jednom da mu je cilj da inspiriše i druge ljude da povedu računa o svojoj okolini, ali i da kažnjavaju odgovorne za nemar prema prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here