Naslovna Srem Inđija „Fragmenti raja“ u Kući Vojnović u Inđiji

„Fragmenti raja“ u Kući Vojnović u Inđiji

PODELI
Foto: Kulturni centar Inđija

INĐIJA – U petak, 17. juna s početkom u 19.00 časova u Galeriji Кuće Vojnovića u Inđiji, održaće se otvaranje samostalne izložbe slika pod nazivom „Fragmenti raja“ autorke Snježane Vlatković.

Snježana Vlatković, rođena je u Sarajevu. Na ALU u Sarajevu apsolvirala je u klasi profesora Petra Valdega (Petra Waldegga) 1991. godine. Na Fakultetu umetnosti u Prištini – smer grafika diplomirala je 1992. godine. Ima status samostalnog umetnika. Član je ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUBiH-a.

Realizovala 20 samostalnih  i učestvovala na preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je 1. nagrade za slikarstvo na 57. Oktobarskom salonu -Narodni muzej  Šabac.

Projekat je realizovan u klasičnom slikarskom mediju. Autorka od običnog i svakodnevnog stvorila je svoj svet realnosti. Intimna, potpuno lična, tema dvorišta je, zapravo ljudska potreba da se nađe tišina, mirno mesto blaženstva i sigurnosti.

Na slikama su prisutni osnovni likovni sadržaji, boja  i svetlost, čije se zračenje uočava unutar dobro organizovanog kompozicionog sklopa, sazdanog od poteza, intezivne boje i atmosfere.

Izložba slika Snježane Vlatković „Fragmenti raja“  biće otvorena za javnost do 5. jula. Posetioci će moći da pogledaju izložbu svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here