Naslovna Poljoprivreda Francuski poljoprivrednici posetili gazdinstvo u Laćarku

Francuski poljoprivrednici posetili gazdinstvo u Laćarku

PODELI
Foto: RTV/prtsc

LAĆARAK – Delegacija poljoprivrednika iz Francuske posetila je gazdinstvo Jovanović u Laćarku.

Saradnju finansiraju Francuska i Nemačka u cilju razmene mladih poljoprivrednika i njihovo upoznavanje sa načinom udruživanja, razmena iskustva, pomoću koje će moći da unaprede svoje proizvode.

Prvenstvena preokupacija sindikata i udruženja iz Francuske je naseljavanje novih mladih poljoprivrednika kao i formiranje novih poljoprivrednih gazdinstava.

Iz delegacije ističu da su prijatno iznenađeni toplim dočekom. Za srpsku gastronomiju kažu da je veoma ukusna, ali su i oni poneli specijalitete, razne vrste sireva, kako bi se podičili njihovim kvalitetom.

Poseta delegacije je organizovana u okviru projekta, koji za cilj ima i dovođenje mladih poljoprivrednika iz Srbije u Francusku.

Inicijator ovog projekta koji je realizovan u saradnji sa Ministarsatvom poljoprivrede u Francuskoj, GIZom i francuskom Ambasadom u Srbiji je Branislav Jovanović iz gazdinstva Jovanović u Laćarku, koju je delegacija posetila.

Ovo je prva godina kako se ovaj projekat realizovao, a poljoprivrednici iz Francuske i Srbije, ističu da se nadaju da će ovo postati tradicija koja će se održavati svake godine u cilju upoznavanja, druženja i razmene iskustva, koje će voditi ka poboljšanju i unapređenju proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here