Naslovna Srem Fruška gora Fruška gora dobija HRAM VINA

Fruška gora dobija HRAM VINA

PODELI
U ova dva projekta Milorad Milošević iz sela Veliki Radinci uložio je oko 3,5 miliona evra. Oba objekta, čije je izgradnja u toku, trebalo bi da budu završena sledeće godine.
Objekat Hrama vina projektovao je arhitekta Zoran Rašević iz Novog Sada.
Vinogradarstvo u Sremu

Projekat izgradnje Hrama vina je praktično nastavak saradnje JP Urbanizam iz Sremske Mitrovice sa Miloradom Miloševićem. Investitor će, realizacijom tog projekta, moći da prezentuje proizvode iz svoje vinarije i tako zaokruži kompletnu turističku ponudu, istakla je Mirjana Vašut.

Na ovaj način Urbanizam daje doprinos razvoju malih i srednjih preduzeća u ovom kraju i povratku vinograda u Srem. Njihovu saradnju podržava i lokalna samouprava, odnosno Grad Sremska Mitrovica.

“Na ovom mestu, gde Milorad pokušava da “vrati” vinogradarstvo u igru, Marko Aurelije Probus je svojevremeno doneo vinovu lozu i tu je krenula priča o vinu u Sremu.

Hram vina već dobio potrebne dozvole, te da je upravo u toku postavljanje elektro-energetskih vodova do objekta. Ova infrastruktura značajna je i za ostalo stanovništvo na trasi kabla, jer je u planu izgradnja, odnosno bušenje bunara, na koje će postavljati električne pumpe za navodnjavanje voćnjaka i vinograda.” dodala je Mirjana.
Očekuje se da će “panonska lepotica” u narednom periodu, uz razvoj vinogradarstva i proizvodnje vina, moći će da se pohvali i različitim turističkim objektima.
Samo u ovom okruženju postoje četiri manastira i zajedno sa ponudom Sremske Mitrovice, Sirmijumom pre svega, sve će biti povezano u jednu celinu” – navodi Mirjana Vašut.
JP Urbanizam uskoro početi da radi urbanistički projekat za razradu arhitektonske lokacije za salaš koji će pratiti razvoj investicija Milorada Miloševića. Cilj je, razvoj sela i malih i srednjih preduzeća, kao i kompletiranje ponude Fruške gore.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here