Naslovna Srem Fruška gora Fruška gora: Naslednici se odrekli kuća, gradskoj upravi su teret pa ih...

Fruška gora: Naslednici se odrekli kuća, gradskoj upravi su teret pa ih prodaje

PODELI

Grad Ilok raspisao je oglas za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu ove lokalne samouprave. Nekrentine se nalaze u Iloku, Šarengradu i Bapskoj, na obroncima Fruške gore.

Uglavnom je reč o kućama s dvorištem i oranicama, a na prodaju su oglašena i četiri pašnjaka. 

”Kada se naslednici nekretnina na ostavinskoj raspravi odreknu nasledstva, ono po zakonu pripadnu Gradu. Dakle, ne možemo to odbiti čak i kada bismo hteli, a takvih je slučajeva u poslednje vreme sve više”, objasnila je za “Glas Slavonije” gradonačelnica Marina Budimir, kako je Grad došao u posed tih nekretnina i zašto ih prodaje. 

Naslednici takvih nekretnina ili više ne žive u Iloku, ili ne žele preuzeti odgovornost za njih. 
A u najčešćem slučaju – ne treba im. Gradu te nekretnine predstavljaju opterećenje jer ih treba održavati. Neke su kuće u boljem stanju, neke su ruine i u njih je potrebno dosta ulagati. 

”S druge strane, imamo izraženu potrebu mladih porodica koje bi možda gradile nešto na tom području, a treba uzeti u obzir kako se neke od kuća koje prodajemo nalaze na dobroj lokaciji. Ako bi neko odlučio da gradi novu kuću izvan građevinske zone, trebao bi da reši pitanje celokupne infrastrukture – dovesti gas, vodu, struju i put. Ima kuća u centru grada grada, koje su ostale prazne i neodržavane”, naglasila je gradonačelnica. 

Gradsko veće Iloka prethodno je dalo saglasnost na prodaju tih nekretnina, nadajući se, kako će za neke od njih biti zainteresovanih kupaca. 

Cene se kreću u rasponu od 1.000 kuna (135 evra), na koliko je procenjena kuća u Bapskoj, do 118.000 kuna (oko 16.000€), kolika je vrednost kuće s dvorištem i oranicom u Iloku. 

Većinu nekretnina Grad Ilok prodaje za 5.000 (675€), do 24.000 kuna (3.250€).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here