Naslovna Srem Fruška gora Fruška gora spremna za 1. maj

Fruška gora spremna za 1. maj

Foto: ilustracija

Nacionalni park Fruška gora jedno je od najomiljenijih i najposećenijih izletišta u Srbiji, a tokom predstojećih prvomajskih praznika očekuje se da će tu doći više od 400.000 izletnika, saopštilo je javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora”.

Navodi se da su pripreme za izletničku sezonu otpočele uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode.

Kako bi posetioci proveli što ugodnije i bezbednije vreme u Nacionalnom parku Fruška gora uređeno je više od 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden tretman suzbijanja krpelja, piše u saopštenju.

U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja, ističe se u saopštenju i dodaje da naknada za korišćenje motornog vozila u zaštićenom području iznosi 300 dinara.

Navodi se da su obezbeđene vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje, uz apel svim posetiocima da se ponašaju odgovorno i ne ostavljaju otpad, već da ga nakon boravka u prirodi odlože u zatvorene kese i ponesu sa sobom do najbliže kante ili kontejnera.

U saopštenju se ukazuje da vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima, te da se nakon upotrebe obavezno mora ugasiti.

Naglašava se da nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena i dodaje da će vatrogasne brigade biti u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja na maksimalnom nivou, a svaka neodgovornost prijavljena i kažnjena.

Vršilac dužnosti direktora JP “Nacionalni park Fruška gora” Radoslav Krunić očekuje da svi posetioci nacionalnog parka vode računa o svom ponašanju i bezbednosti prilikom boravka u prirodi Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakvim kakav bi želeli da sledeći put zateknu.

Svim posetiocima poželeo je lep provod i ugodan boravak u prirodi tokom prvomajskih i uskršnjih praznika.

IZVORrtv
Prethodna vestSadnja majskog drveta u Šidu
Sledeća vestU opštini Pećinci još 9 zaraženih

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here