Naslovna Srem Fruška gora FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Tunel kroz Frušku goru – najduži u Srbiji (VIDEO)

FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Tunel kroz Frušku goru – najduži u Srbiji (VIDEO)

PODELI

Prema idejnom projektu Instituta za puteve iz Beograda uradjena je vizualizacija “Fruškogorskog koridora” saobraćajnice koja će se prostirati u planinarsko – ravničarskom terenu Srema.

Ključni građevinski objekat brzog puta Novi Sad – Ruma biće dvocevni tunel kroz Frušku goru dužine 3,5 kilometara koji ce biti najduži u Srbiji.
Putna deonica će se zvati Fruškogorski koridor, a povezaće obilaznicu oko Rume i Novi Sad.

Na vizualizaciji koju je uradio Petar Dragić može se videti tačan potez putne deonice državnog puta I-B reda koji će omogućiti bržu saobraćajnu vezu između Novog Sada i Rume i samim tim rasteretiti okolna mesta.

Cilj je da se izmesti tranzitni saobraćaj s prostora Nacionalnog parka Fruška gora kroz tunel “Iriški Venac”.

USKORO! Evo kako će izgledati autoput Novi Sad-Ruma i tunel kroz Fušku goru (19.11.2016)

Deo fruškogorskog koridora koji će biti i veza između koridora X i koridora IV, a po rangu to će biti vangradska saobraćajnica rezervisana za brzi motorni saobraćaj.
Prema projektu, zadržaće se i stare saobraćajnice koje vode ka Iriškom Venacu, preko iriške „lakat krivine“ moći da koriste i stari put.

Kroz vizuelizaciju ovog infrastrukturnog projekta vide se i detalji novoprojektovane saobraćajnice koja se jednim delom poklapa sa postojećim državnim putem br. 21 i sa tunelom izbija u podnožje severnog dela Fruške gore.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: I Mađarska zainteresovana da finansira autoput Novi Sad – Ruma (28.11.2016)

Vizuelizacija Petra Dragića urađena je na osnovu realnih podataka iz idejnog projekta koji je urađen od strane Instituta za puteve iz Beograda, i model se može koristiti za sledeće BIM faze (4D, 5D itd).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here