Naslovna Srem Fruška gora Fruškogorski maraton – Dobri rezultati rumskih planinara

Fruškogorski maraton – Dobri rezultati rumskih planinara

PODELI

Planinarski klub “Borkovac” Ruma učestvovao je proteklog vikenda na 42. Fruškogorskom maratonu. Članovi rumskog kluba radili su na pripremi i realizaciji maratona, markiranjem deonica maratona i dežurstvima na kontrolnim tačkama Grgeteg i Jazak, a oko 150 planinara iz Rume i okoline učestvovalo je na nekoj od maratonskih staza.

Na takmičarskim stazama maratona, dužim od 40 kilometara, učestvovalo je 12 članova rumskog kluba, a najviše uspeha imao je Zoran Udovčić, koji je jedini od članova Borkovca uspeo da završi ultra ekstremni maraton dug 134 kilometra. Na istoj stazi učestvovale su i sestre Biljana Pivalica i Dubravka Ivanić koje su odustale na 115. kilometru, Jelena Radosavljević koja je prešla 75 kilometara i Marko Karić koji je prešao 65 kilometara.

Stazu ultramaratona dugu 108 kilometara uspešno su završili Goran Tintor, Ivica Stojanović i Milan Mirković, dok je Nenad Radić završio stazu srednjeg maratona dugu 57 kilometara. Stazu malog istočnog ekstremnog maratona dugu 42 kilometra, koja se bodovala u sklopu Lige planinskog trčanja Planinarskog saveza Srbije, uspešno su završili Miroslav Lovrić koji je zauzeo 10. mesto, Zdravko Bikicki koji je zauzeo 13. mesto i Zlatko Veršegi koji je zauzeo 17. mesto.

S obzirom na vrlo teške vremenske uslove nakon subote uveče (kiša, magla, velike količine blata na stazama), ukupan učinak članova rumskog kluba može se smatrati odličnim, dok su kontrolne tačke na kojima su dežurali Rumljani bile standardno na visini zadatka, kao i prethodnih godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here