Naslovna Sport Fudbalski radnici iz Brestača podvukli crtu

Fudbalski radnici iz Brestača podvukli crtu

PODELI
Foto: dnevnik

Odigravanjem odložene utakmice 15. kola Međuopštinske lige Srem – grupa Istok protiv Graničara iz Obreža (1:1), OFK Brestač je okončao takmičarsku 2020. godinu.

Kada god je reč o ovom klubu, neizbežan je sagovornik Srđan Srzić, koji je „prvi operativac“ u klubu, zvanično predsednik kluba. Iako nije iz Brestača, za klub i mesto je vezan pune dve decenije.

„U Brestač sam došao na poziv školskog druga daleke 2001. godine. Skoro dve decenije sam sa ljubavlju i radošću nosio dres, koji danas nose ovi momci, a skoro deceniju sam član uprave kluba. Dakle, bio sam deo ekipe koja je kao kao šampion 2014/2015. ušla u Drugu sremsku ligu, a sledeće godine kroz baraž i u Sremsku ligu“ – rekao je Srzić.

On, takođe, dodaje da bi klub teško opstao bez pomoći Sportskog saveza „Razvoj sportova.

„Pokrivene su nam takse za suđenje, prevoz i registracija igrača. Ostatak sredstava obezbeđujemo iz rada kluba, kao i kroz donacije, članarine i sl. Što se igračkog kadra tiče, politika kluba je da mora postojati balans između fudbalera sa strane i onih koji su ponikli u klubu. Što se tiče učinka u prvih 15 prvenstvenih kola, uvek sam stava da je moglo i bolje, ali sam siguran da smo na dobrom putu. Nažalost, bilo je problema sa povredama, kartonima, pa i sa virusom korona. Neki igrači su bili odsutni duži period, a nedostajalo je i sportske sreće. Nažalost, pratila nas je i sudijska nepravda na početku sezone. Bez obzira na sve, želim da se zahvalim svim fudbalerima što su dali sve od sebe i borili se za svaku utakmicu. Što se tiče rada kluba, mislim da smo dosta uradili. Uložili smo mnogo sredstava i truda u poslove, koji će nam obezbediti finansijsku stabilnost. Posebno smo ponosni na osnivanje „Škole fudbala“, koja broji preko 20 polaznika, oba pola, kao i na rad s mladim fudbalerima kadetskog uzrasta“ – ističe Srzić i dodaje:

„Akcenat će biti na Školi fudbala, ali će i kadetska ekipa imati poseban tretman. Moramo raditi na poboljšanju uslova za sve selekcije. Uz pomoć Opštine Pećinci nabavili smo materijal i započeli pripreme za završetak radova na centralnoj svlačionici. Predstoji nam izgradnja tribina, zamena ograde oko igrališta i postavljanje visoke ograde iza golova. Naravno, još je bezbroj drugih aktrivnosti na terenu i van njega. Jednostavno, idemo lagano, korak po korak“ – izjavio je predsednik kluba Srzić.

Trener OFK „Brestač“ Stefan Mladenović osvrnuo se na prve analize nakon završetka sezone.

„Analizirajući rezultate OFK Brestača i konkurenata, pokazalo se da je veći broj ekipa na približnom igračkom novou. Na proleće se nadamo boljim rezultatima na domaćem terenu, koji će nam doneti bolji plasman za 2-3 mesta u odnosu na jesenji deo prvenstva i opstanak u ligi“ – kazao je trener Mladenović.

Kapiten Strahinja Mladenović, međutim, nije baš zadovoljan učinkom njegove ekipe tokom jesenjeg dela sezone, jer su očekivanja su bila viša, ali se zato, kako kaže, u nastavku sezone nadaju boljem plasmanu u grupi.

„Na početku prvenstva doveli smo tri vrlo dobra igrača Miću Petronijevića, Marka Anđelkovića i Branka Đurića. Sa njima u timu i igračima koji su dugi niz u klubu, očekivali smo da ćemo biti pri vrhu tabele i da, ako nas sreća posluži, budemo i u konkurenciji za viši rang. Međutim, nije išlo sve po planu. Imali smo dosta pehova sa igračima: povrede, bolest, privatne obaveze… Jednostavno, ni jednu utakmicu nismo odigrali kompletni. A na više od 60 odsto utakmica jedva da smo skupili 11 igrača. Kao golman, morao sam u 7-8 utakmica da igram napadača. Ipak, siguran sam da ćemo u nastavku prvenstva biti daleko bolji i da ćemo obezbediti opstanak, ako ne i mesto u sredini tabele. Mi kao klub i zajednica se ne zadovoljavamo opstankom i mestom u sredini, već želimo nešto više. Sada smo, kao tim, iskusniji za jednu polusezonu. Znamo snagu rivala, te se na proleće nadamo mnogo boljim rezultatima“ – zaključio je kapiten Mladenović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here