Naslovna Dogadjaj Garancijski fond AP Vojvodine uspešno posluje već 15. godina! (VIDEO)

Garancijski fond AP Vojvodine uspešno posluje već 15. godina! (VIDEO)

PODELI

Garancijski fond AP Vojvodine je krajem 2018. godine obeležio 15. godina postojanja i rada.

POŽAR u Beočinu: IZGORELA ŽENA!

Tokom proteklih 15 godina, Garancijski fond AP Vojvodine postao je značajna finansijska institucija, koja uspešno učestvuje u realizaciji programskih aktivnosti Pokrajinske vlade.

Najavljeni su novi projekti i aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje poslovne klime u AP Vojvodini, povećanje broja zaposlenih i, naravno, osnaživanje poljoprivrednika i privrednika koji posluju na teritoriji Pokrajine.

Sremska Mitrovica: Uskoro počinje gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Garancijski fond AP Vojvodine je za 15 godina postojanja i rada izdao preko 1.700 garancija uz angažovani garantni potencijal od blizu 60 miliona evra. Poljoprivrednicima je omogućena kupovina preko 1.100 hektara zemljišta, došli su u posed preko 1.200 traktora, priključnih mašina, kombajna i različite opreme koja je neophodna u poljoprivrednoj proizvodnji. Od ukupnog broja garancija, čak 80 odsto je bilo namenjeno poljoprivredi.

U proteklih petnaest godina rada, Garancijski fond je omogućio otvaranje 806 novih radnih mesta u oblasti ženskog preduzetništva, a u poslednje dve godine i mladih do 35 godina starosti. Pored toga, u oblasti nabavke opreme, omogućeno je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kreiranje još 400 novih radnih mesta.

Garantne linije koje su danas aktuelne, predstavljaju zaokruženu celinu privrednih i poljoprivrednih delatnosti: od konkursa za mlade preduzetnike i početnike u biznisu, preko start-ap kredita, pa do garantnih linija koje pokrivaju sve delatnosti u poljoprivredi, možemo reći da Garancijski fond direktno utiče na stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, odnosno i porast broja zaposlenih na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here