Naslovna Srem Šid Garavi sokak i Dragana Mirković u programu “Šidskog kulturnog leta”

Garavi sokak i Dragana Mirković u programu “Šidskog kulturnog leta”

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

ŠID – Opština Šid je pripremila zanimljiv program koji će ako je suditi po imenima izvođača privući veliki broj ljudi.

U organizaciji Kulturno-obrazovnog centra i Turističke organizacije, od 18. do 21. avgusta u Karadjordjevoj ulici u Šidu očekuju na Vinarska noć, koncerti Dragane Mirković i Garavog sokaka i ulica dečijih igrarija.

Vinarska noć održaće se 18. avgusta, kada će nastupiti grupa “Garavi sokak”. Muzički sastav, na čelu sa Banetom Krstićem, već više od tri decenije poetikom i romantikom pleni dušu i srca slušalaca. Objavili su 10 albuma, a među hiljadu održanih koncerata su i tri u Šidu. Akustični pop zvuk sa etno motivima iz naše lepe Vojvodine, ispuniće i glavnu šidsku ulicu veče pred Preobraženje.

Koncert jedne od najvećih zvezda domaće folk scene, Dragane Mirković, održaće koncert na Preobraženje, 19. avgusta.

U karijeri dugoj skoro 40 godina, objavila je preko 22 albuma,sa tiražima i od 700.000 prodatih primeraka. Među najpopularnijim je pevačicama na Balkanu, a njene koncerte posećivalo je i preko 50.000 ljudi.

Uvod u, verujemo sjajnu atmosferu, napraviće najbolji trubački orkestar u Vojvodini, pod rukovodstvom Danijela Jokanovića.

Jedna od najvećih ekipa u Srbiji, koja se bavi animacijom, “Haos animatori”, zabavljaće 20. avgusta u Šidu decu i sve ostale koji nisu zaboravili da se igraju. Ova grupa prijatelja iz Novog Sada crta osmehe na licu podizanjem adrenalina.

Vidimo se u Šidu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here