Naslovna Srem Pećinci Gas do svakog domaćinstva u opštini Pećinci

Gas do svakog domaćinstva u opštini Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Radovi na gasifikaciji opštine Pećinci počeli su ovih dana u Sibaču. U okviru projekta koji finansira JP Srbijagas na osnovu ugovora potpisanog sa pećinačkom lokalnom samoupravom u avgustu prošle godine, vrednog 6,1 milion evra, u naredne tri godine biće izgrađeno 119 kilometara gasovoda u 11 naselja pećinačke opštine u kojima još uvek ne postoji gasna mreža.

Po rečima zamenika direktora JKP „Putevi opštine Pećinci“ Milana Stepanovića, nakon Sibača radovi će biti nastavljeni u Sremskim Mihaljevcima, a potom u Karlovčiću.

„Redosled zapravo i nije presudan, jer će tek nakon završetka izgradnje i testiranja cele gasne mreže gasovod biti stavljen u funkciju, tako da će gas kao energent istovremeno postati dostupan u svih 11 naselja, a gasna mreža biće dovedena do svakog domaćinstva i svakog privrednog subjekta“ – izjavio je Stepanović i naglasio da je ovo trenutno najveća kapitalna investicija u pećinačkoj opštini, koja će značajno unaprediti energetsku efikasnost u domaćinstvima i uslove za razvoj industrijske proizvodnje, dok će istovremeno biti i značajan iskorak u očuvanju životne sredine.

U istom periodu trebalo bi da bude u potpunosti završena i gasna mreža u Pećincima, Šimanovcima, Prhovu i Subotištu. U ova četiri naselja gasifikacija je započeta još 2008. godine, ali nikada nije privedena kraju, tako da će u roku od tri godine gas postati dostupan svim građanima pećinačke opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here