Naslovna Dogadjaj Gasna mreža završena u 8 naselja

Gasna mreža završena u 8 naselja


Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je danas u Prhovu radove na gasifikaciji opštine Pećinci. On je tom prilikom rekao da je ovo jedno od najvećih gradilišta u našoj opštini, kao i da je u pitanju izuzetno značajna investicija vredna 6,1 milion evra.

“Gas će u narednih godinu dana doći do svakog domaćinstva, do svakog privrednika, tako da će opština Pećinci biti među prvima koja će imati gas u svakom domaćinstvu i svakom privrednom objektu” – istakao je predsednik Đokić, i dodao da je investitor JP Srbijagas na osnovu trojnog ugovora između Opštine Pećinci, Srbijagasa i Promont grupe.

Opštinsko rukovodstvo dočekao je predsednik Saveta mesne zajednice Prhovo Ivan Konjević, koji nam je tom prilikom rekao da je gasifikacija od velikog značaja za sve meštane Prhova, kao i da se dosta meštana već raspitivalo kako napreduju radovi, kakva je procedura oko dobijanja priključka i kada će radovi biti završeni, što je, kako je rekao, jasan pokazatelj značaja gasifikacije za ovo naseljeno mesto.

O dinamici radova predsednika Đokića izvestio je Novislav Suknjević iz Promont grupe, koji je izjavio da radovi i pored pandemije teku dinamikom koja je dogovorena, čak i brže od toga, jer je materijal za 60 km gasovoda koji je predviđen za povezivanje 11 naseljenih mesta u opštini, ranije kupljen i lagerovan u Pećincima.

“U toku su radovi na povezivanju ovih 11 naseljenih mesta. U 8 sela je završena kompletna distribucija, a imamo da uradimo još 3 naseljena mesta – Kupinovo, Obrež i Ašanju, za koje smo već dobili građevinske dozvole” – rekao je Suknjević.

Tokom 2022. godine treba da bude završena i kompletna gasna mreža u Pećincima, Šimanovcima, Prhovu i Subotištu, u kojima je i ranije postojala, ali nije bila sprovedena kroz cela naselja.

Prethodna vestFudbal: Spartak u nedelju dočekuje Inđiju
Sledeća vestSalata iz Rume na italijanski način, višak povrća za kooperantsku čorbicu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here