Naslovna Srem Pećinci “Gibanicijada” počela sportskim takmičenjima

“Gibanicijada” počela sportskim takmičenjima

PODELI

Sinoć je turnirom u malom fudbalu, održanim na terenima za male sportove, zvanično počeo program jubilarne desete Gibanicijade u Ašanji. Na turniru je nastupilo devet ekipa, najviše iz Ašanje i Kupinova, a komšije iz Kupinova su ujedno bile i najuspešnije na turniru.

Prvo mesto osvojila je ekipa “Alkoholičari” iz Kupinova, drugo mesto je pripalo njihovim sugrađanima iz ekipe “Madžar”, dok je treće mesto osvojila domaća ekipa “Kameni”.

Danas se program Gibanicijade nastavlja turnirom u basketu, koji počinje u 18.30 časova na terenima za male sportove, a od 20.00 časova, u okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće Društvo za negovanje narodne tradicije “Kupinik” iz Kupinova, pevačka grupa “Svitac” iz Deča, učenici viših razreda osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” iz Ašanje sa recitalom i hor učenika 5. i 6. razreda ove škole, Bojana Jovanović solistkinja na harmonici i vokalna solistkinja Anastasija Maksić. Vačerašnji program zaokružiće rok koncert benda “Divlja ruža”.

Sutra od 10.00 časova počinje centralna svečanost u centru Ašanje. Dok se brojne ekipe budu nadmetale na takmičenju za najbolju gibanicu, na centralnoj bini će nastupiti ansambli kulturno-umetničkih društava “Kupinik”, “Pećinci”, “Svitac”, “Iskon” i “Izvor Donji Tovarnik”, učenici nižih razreda ašanjske osnovne škole sa recitalom i plesnim koreografijama, hor učenika 1. i 2. razreda osnovne škole iz Ašanje, vokalne solistkinje Teodora Radosavljević i Anastasija Maksić i takmičarke gimnastičkih klubova “Top Gym” i “Top forma”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here